Salut

Nou víctimes mortals i 361 nous casos a Catalunya en les últimes hores

El nombre total de persones mortes a Catalunya per coronavirus des del començament de la pandèmia s’eleva a 12.616

Dels nous contagis, 164 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat i 101 a la metropolitana sud, on s’hi inclou l’Hospitalet de Llobregat

Nou persones han mort a Catalunya en les últimes hores com a conseqüència del coronavirus, segons les dades facilitades pel departament de Salut per les empreses funeràries, mentre que s’han registrat 361 nous casos positius que eleven la xifra total a 75.502.

Amb aquestes nou víctimes mortals de l’últim recompte, el nombre total de persones mortes a Catalunya per coronavirus, entre casos confirmats i sospitosos, des del començament de la pandèmia s’eleva a 12.616 segons les dades aportades per les funeràries.

Dels 12.616 morts, 6.902 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.112 en una residència d’avis i 799 al domicili, mentre que els casos restants es consideren no classificables per falta d’informació.

Respecte els nous contagis de coronavirus, 164 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat i 101 a la metropolitana sud, on s’hi inclou l’Hospitalet de Llobregat , municipi on en els últims dies s’ha constatat un augment de casos.

A la comarca de Segrià s’hi han sumat setze nous positius per covid-19 respecte a l’últim balanç i acumula 2.990 casos des de l’inici de la pandèmia.

És una dada molt més baixa que els 280 nous contagis declarats divendres, però les dades facilitades per Salut aquest dissabte no inclouen cap nou cas corresponent a divendres. Fonts de Salut remarquen que amb tota probabilitat això es deu a que no s’han fet arribar dades encara de les proves fetes divendres, o que s’està a l’espera dels resultats.

Les defuncions a la comarca es mantenen en les 137. Al conjunt de la regió sanitària de Lleida, els casos pugen a disset i el total és de 4.505.

Des del començament de la pandèmia fins ara han estat ingressades de gravetat als hospitals catalans per covid-19 un total de 4.181 persones a Catalunya, encara que actualment només 42 romanen a les unitats de cures intensives.

També s’han registrat un total de 40.168 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb covid-19, segons el departament de Salut.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 15.112 persones han estat confirmades com a positives per coronavirus.

L’Arnau de Vilanova deriva els primers vuit pacients greus no-covid a Vall d’Hebron

L’Hospital Arnau de Vilanova ha començat a derivar pacients no-covid a centres d’altres regions sanitàries.

En concret, el centre lleidatà va derivar divendres vuit pacients greus amb altres patologies a l’Hospital Vall d’Hebron. Entre aquests, hi ha dues embarassades amb símptomes de covid-19.

Salut també ha anunciat un pla per derivar pacients de diferents comarques de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran a centres d’altres territoris.

Així, pacients del Pirineu es derivaran al Parc Taulí de Sabadell, de la Segarra a centres de Manresa i Igualada, i d’altres comarques de Ponent a Reus.

A més, ja ha obert una tercera planta d’hospitalització a l’Arnau i se n’ha reservat una altra a l’Hospital Santa Maria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES