Salut

Sanitat admet problemes en la notificació de morts per Covid-19 i diu que la xifra arribarà als 28.000

Simón diu que estan validant xifres històriques i que hi ha una CCAA que ha tingut problemes per “carregar” dades

El Ministeri de Sanitat ha admès avui problemes en la notificació de les dades de morts per coronavirus i diu que en els propers dies actualitzaran la xifra total que s’enfilarà “al voltant dels 28.000”.

Aquest dimarts, Sanitat n’ha comunicat 27.127 els mateixos que en els últims dos dies. Una dada que significaria que no s’hauria produït cap defunció durant dos dies consecutius però el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que hi ha una comunitat autònoma que ha tingut problemes per “carregar les dades” i que estan fent verificacions.

També ha admès que les dades estan generant problemes i que es possible que si les CCAA fan canvis després d’entregar-los, les xifres a les 12 les migdia no les contemplin.

Això explicaria que algunes comunitats estiguin reportat morts que no consten al registre oficial. En aquest sentit, ha dit que ara la prio€ritat és la detecció precoç i identificar les cadenes de transmissió.

Durant la roda de premsa d’aquest dimarts, Simón ha admès que hi pot haver algun retard en la introducció de les dades i que s’estan “verificant” els morts notificats per les CCAA perquè és possible que s’estigui facilitant “la data en què es coneix la mort i no la del dia que va morir”.

A aquesta situació, si suma el fet que les autonomies lliuren les dades a les 12 del migdia i que si s’hi introdueixen canvis a posteriori no es comptabilitzen al Ministeri. Simón també ha explicat que hi ha hagut una CCAA que ha tingut alguns problemes a l’hora de carregar les xifres i que s’estan fent comprovacions per veure si s’ha fet bé.

En qualsevol cas, ha dit que a hores d’ara saben que dels gairebé 240.000 casos diagnosticats, hi ha uns 28.000 morts. Una xifra que s’actualitzarà a la sèrie de dades –que s’està corregint des de fa dies– en els propers dos dies i que, a hores d’ara, se situa en els 27.127. Simón ha dit que això es farà un cop a la setmana i que esperen que aquest procés d’actualització es “pugui parar en breu” un cop “tots els morts que encara no estan registrats o els pugui faltar la data de defunció estiguin corregits”.

Simón també ha explicat que del total d’hospitalitzats durant tota la pandèmia queden als centres hospitalaris unes 5.200 persones i que la resta o s’han curat o es troben amb simptomatologia lleu a casa seva, des d’on se’ls fa seguiment.

Simón ha insistit que tot i que les dades de mort són importants, ara el que és important per als epidemiòlegs és controlar les cadenes de transmissió per evitar rebrots i més propagació del virus.

En aquest sentit, ha dit que cada cop hi ha menys persones ingressades a les UCI i que això fa que les persones que moren no s’hagin infectat de manera recent sinó que siguin casos més antics. “Ara el que volem saber és la transmissió i si hi ha o no hi ha risc”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona