Salut

El rebrot a Lleida marca la setmana de contagis

Hi ha 66.545 infectats i ahir es van detectar 347 casos nous, un balanç que contrasta amb els 757 que es van registrar diumenge passat

Ja han mort 12.241 persones, 441 més que fa una setmana

Un total de 12.241 persones han perdut la vida a causa de la Covid-19 a Catalunya, segons les dades recollides ahir pel Departament de Salut a través de les empreses funeràries, dinou de les quals en les últimes 24 hores. Del total de víctimes, 6.690 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari; 3.965, en una residència, i 778, en un domicili, mentre que la resta són casos no classificables per falta d’informació, segons Salut. Fa una setmana aquest balanç era d’11.800; així doncs, en set dies han mort 441 persones.

Aquesta setmana ha estat marcada pel rebrot detectat el cap de setmana passat a la demarcació de Lleida. Tant dissabte com diumenge passat el nombre de contagis nous superava els 700. La dada està relacionada amb el nombre de proves PCR que es fan a persones amb símptomes de Covid-19, una quantitat que al llarg de la setmana s’ha anat reduint fins als 347 casos nous detectats tot just ahir. Actualment, a Catalunya s’han registrat, fins ahir, 66.545 casos positius acumulats per SARS-CoV-2 i, des que va començar l’epidèmia fins avui, un total de 4.064 persones han estat ingressades de gravetat en una unitat de cures intensives (UCI), on en queden 171. Ahir només es va detectar un cas greu.

Quant als professionals de residències, 2.143 estan aïllats per sospita o confirmació de Covid-19. Salut també ha informat que, des que va començar la pandèmia, s’han comptabilitzat 37.892 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, 13.898 persones han donat positiu.

Comparació setmanal

A partir d’avui, el diari deixarà de publicar diàriament el gràfic amb les principals dades de la pandèmia que el lector podia trobar, en diferents versions, a la portada o a la pàgina 7 des del 15 de març. En lloc d’això, cada dia trobarà les principals dades de l’epidèmia a escala catalana i internacional a les pàgines 6 i 7, i el gràfic comparatiu es publicarà els diumenges. Així, un cop a la setmana es podran trobar les dades de cada dia, però, sobretot, una comparació de com evolucionen aquestes dades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES