Salut

Vergés assegura que treballen per unificar les regions de Barcelona i les àrees metropolitanes

“Si vols anar a veure els pares, prioritza no haver anat a sopar amb una colla d’amics el dia abans”, recomana la consellera de Salut

Revela que el ministeri de Sanitat els va dir “en un moment que no donéssim dades” i defensa la “transparència” en la publicació de les xifres de morts i positius

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que tenen sobre la taula la unificació de les actuals tres regions sanitàries de Barcelona i les metropolitanes, nord i sud. “Tenim indicadors molt bons”, ha assegurat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

Vergés ha criticat les fases fixades pel govern espanyol i ha recordat que sempre ha defensat que no és tan important el quan com el com. En aquest sentit i davant els dubtes que generen les ordres i mesures de cada fase publicades al BOE, Vergés ha fet una crida al sentit comú. “Si tu vols anar a veure els pares, sigui en la regió sanitària que sigui, i en la fase que sigui, prioritza no haver anat a sopar amb una colla d’amics el dia abans”, ha afirmat.“ Cal esperar una distància prudencial , uns deu dies, per evitar el risc de transmissió” [si un dia sopes amb amics i després vols anar a veure els pares], ha afegit.“ L’important no és tan les fases com el com. Si tenim capacitat d’entendre com protegir la gent, podrem visitar la gent gran, podrem fer-ho tot”, ha assegurat.

Ball de xifres

Vergés ha donat explicacions aquest dilluns sobre el ball de xifres que cada dia difon el seu departament i el ministeri de Sanitat. Durant l’entrevista a Catalunya Ràdio, ha explica que les xifres no coincideixen perquè Sanitat té un sistema de validació que fa alentir el registre de les dades. “ No quadren perquè el registres des d’on s’agafen són diferents”, ha assegurat. “Són dades que s’han de validar i que porten el seu temps” registrar, tot i que ha remarcat que les dades “són totes certes”. Per Vergés, Salut està fent “les coses bé”, responent a la voluntat de transparència .

De fet, ha revelat que “en un moment, el ministeri de Sanitat ens va demanar que no donéssim dades”, una petició que el govern no va seguir: “Es pot pensar que tenim més defuncions que d’altres territoris, potser és que les informem més”, ha afirmat.

Risc de rebrot i l’avançament de fases

Vergés ha reconegut que el risc de rebrot “sempre hi és”, tot i que ha reconegut que ara “ s’ha reduït moltíssim”.

Sobre la possibilitat d’avançament de fases, Vergés ha recordat que el govern sempre treballa i treballarà seguint els indicadors i els criteris dels experts. “Si demanem que no calen 14 dies per canviar de fase és perquè n’estem segurs”, ha sentenciat. “La nostra prioritat per a la setmana que ve són Girona, la Catalunya Central i Lleida”, ha avançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona