Salut

Trilla defensa que la regió metropolitana avanci “en bloc” a un mateix estat

El cap d’Epidemiologia del Clínic veu “inevitable” un cert nombre de contagis i diu que la clau és que siguin “controlables”

El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, ha considerat aquest dijous que l’ideal és que tota la regió metropolitana avanci “en bloc” a un mateix estat en lloc de fer-ho de forma asimètrica.

I és que, al seu entendre, amb la gran mobilitat que hi ha entre els tres àmbits, hi hauria “més risc i més complicacions, sobretot d’ordre pràctic ”.

Trilla ha constatat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que Salut està sent “molt prudent admetent que hi ha dificultats per regular aquesta mobilitat”, que és la clau tenint en compte que els indicadors van bé.

“Hi haurà un període d’estancament i la gent veurà que som els únics que quedem, però la qüestió és arribar-hi bé ”, ha remarcat.

Trilla troba “inevitable” que es mantingui un cert nombre de contagis, però ha indicat que l’important és controlar-los.

Segons l’epidemiòleg, l’important és poder detectar els nous contagis, aïllar-los i evitar que hi hagi una “gran allau de nou i tots a córrer i a confinar”.

Després que s’hagin fet públics els primers resultats de l’estudi de seroprevalença, el doctor ha indicat que aquest 5% era més o menys la xifra que s’esperaven, que “no és gaire diferent de la que comuniquen altres països”.

Pel que fa a les persones que tenen símptomes durant molts i molts dies, Trilla ha constatat que “en el moment que això es pugui fer, tots els hospitals tindran unitats especialitzades en aquests casos i probablement s’hauran de fer unes proves més sofisticades i valorar exactament quin és el dany” que s’ha produït, si és que n’hi ha.

En tot cas, ha afegit que els seus símptomes, com ara el cansament, també els provoquen altres virus .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla