Salut

Ajuntament de Barcelona i Generalitat es coordinaran perquè el desconfinament de la ciutat es faci “el millor possible”

Colau veu “prudent” mantenir-se en fase 0 i espera que sigui cosa de “pocs dies” passar a la 1

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es coordinaran a través d’una oficina conjunta perquè el desconfinament de la ciutat es faci “el millor possible”.

Així ho han anunciat en roda de premsa l’alcaldessa Ada Colau i la consellera de Salut, Alba Vergés, que han explicat que aquest mateix dijous hi haurà una primera reunió de la nova oficina, que comptarà amb vuit representants per part de cada institució. Un dels objectius serà el de coordinar mesures que permetin avançar “com més aviat millor” d’una fase a una altra.

Per ara, Colau veu “prudent” que Barcelona es mantingui en fase 0 i espera que sigui cosa de “pocs dies” passar a la 1. “No estem parlant de setmanes”, ha dit.

L’Ajuntament de Barcelona veu bé que Salut no hagi demanat que la ciutat passi a fase 1 el proper dilluns

Sanz obre la porta a que alguns dels carrils addicionals per a vianants es mantinguin
ACN

L’Ajuntament de Barcelona ha valorat positivament que el Departament de Salut no hagi demanat que la ciutat passi a la fase 1 de desconfinament el proper dilluns. “Tot el que vingui de la mà de Salut per a la prevenció i que la corba s’estabilitzi ho veiem bé”, ha afirmat a TV3 la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Infraestructures, Janet Sanz. Sanz ha afegit que la ciutat s’adaptarà “a allò que vagin plantejant” les autoritats sanitàries. D’altra banda, ha apostat per treballar per mantenir la reducció del trànsit rodat en el futur i que creixi la mobilitat sostenible. També ha obert la porta a estudiar si es poden deixar permanents alguns dels carrers habilitats als vianants durant el desconfinament.

Sanz ha considerat que “en termes generals la gent està bastant sensibilitzada” amb les mesures establertes per les autoritats sanitàries per poder sortir al carrer però ha reconegut que hi ha punts de la ciutat “amb bastant afluència”. Per això, ha dit que és important habilitar més espais, tot i que ha recordat que els passejos o l’esport s’ha de fer en l’entorn del domicili.

Sobre les noves zones habilitades als vianants, ha explicat que s’han “accelerat” mesures per donar resposta a les necessitats de mantenir les distàncies de seguretat. D’entre aquestes algunes han de ser més estables i d’altres són puntuals, com els 44 carrers habilitats per als vianants arreu de la ciutat, però ha afirmat que aniran veient “quins es poden quedar de manera estructural”.

La tinenta d’alcaldia ha mostrat la voluntat que a partir d’ara la norma sigui tenir una Barcelona menys contaminada “i no recuperar la vella normalitat en que la contaminació regnava”. Per això, ha explicat que es treballa per oferir un transport públic segur i suficient i facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta.

Ha reconegut però que no es tornaran a veure vagons de metro plens en un termini curt de temps i ha apostat perquè tothom prengui mesures per evitar que això pugui passar però que a la vegada es faci ús del transport públic i la mobilitat sostenible i no del vehicle privat. “Ens agradaria que això s’anés consolidant de forma estable i que la mobilitat sostenible sigui el que regni de forma majoritària”, ha destacat.

En aquest sentit, ha dit que la administració treballa per oferir garanties al transport púbic i que la gent recuperi la “confiança” però que també cal “flexibilitat” a les empreses per evitar que tothom entri a la mateixa hora a la feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA