Salut

Els Mossos denuncien 88 famílies que anaven a segones residències

El trànsit es redueix un 84% respecte a altres anys

Els Mossos d’Esquadra han aixecat en les últimes hores 300 actes per incomplir les mesures de confinament, entre les quals hi ha 88 famílies denunciades que anaven a passar la Setmana Santa a segones residències, mentre que el trànsit es va reduir ahir un 84% respecte a d’altres anys.

El conseller d’Interior, Miquel Buch; el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el comissari en cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, han informat aquest divendres de l’operació “no sortida” coincidint amb els dies festius de la setmana Santa.

Molinero ha explicat que, des de les 15:00 hores de dijous fins a les 08:00 hores d’aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han aixecat 300 actes per infringir les mesures de confinament derivades de l’estat d’alarma.

D’aquestes 300 actes, ha precisat, 88 són famílies que anaven a les seves segones residències a passar les vacances, algunes de les quals portaven al maleter ple de menjar, i a les quals s’ha fet tornar al seu habitatge habitual després de ser denunciades.

Els Mossos han establert prop de 500 controls en què participen uns 2.000 agents de la policia catalana per vetllar pel compliment del confinament, uns controls que seran “constants” durant les vint hores del dia.

Part d’aquests controls estan situats a carreteres secundàries que donen accés a poblacions en les quals hi ha moltes segones residències, com a la Vall d’Aran o la Cerdanya, ha citat com a exemple Molinero.

Pel que fa al trànsit, el volum de vehicles dijous a la tarda es va reduir un 84% en relació a una Setmana Santa normal.

Així, en l’operació “no sortida” de dijous sant van circular a la tarda uns 40.000 vehicles enfront dels 250.000 de l’any passat, ha explicat Gendrau.

El descens del trànsit s’ha traduït també en un menor nombre de sinistres a les carreteres catalanes, i en aquest període de Setmana Santa s’han registrat dos accidents mortals amb quatre víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp