Salut

Ábalos subratlla que la tornada a la normalitat dependrà de la situació sanitària

El ministre de Transport assegura que “encara no hi ha data” per al desconfinament i recorda que el 26 d’abril l’únic que marca és el final de la pròrroga de l’estat d’alarma

Illa apunta que l’executiu “estudia” deixar sortir els nens i poder fer esport mentre duri les restriccions

El ministre espanyol de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha puntualitzat aquest dimecres que el govern espanyol decidirà “sobre la marxa” i en funció de la situació sanitària com es torna a la normalitat.

Ábalos ha matisat així les declaracions de la portaveu del govern espanyol, María Jesus Montero, que aquest matí ha assegurat que l’executiu preveu que a partir del 26 d’abril els ciutadans puguin començar a recuperar la normalitat progressivament.

El titular de Transport ha aclarit que encara no hi ha una data concreta per al desconfinament de la població i ha recordat que el proper 26 d’abril l’única cosa que passa és que finalitza la pròrroga de l’estat d’alarma l’aprovació de la qual l’executiu ha sol·licitat al Congrés dels Diputats. “Hi ha una data de venciment del termini de l’estat d’alarma, però no implica que tornada a la normalitat”, ha dit. “El desconfinament no té data determinada per tornar a la normalitat”, ha precisat.

Ábalos s’ha mostrat confiat que abans d’aquesdel 26 d’abril “ja tindrem dades sanitàries que ens indicaran si és possible tornar a la normalitat i com”. “Ja ho veurem sobre la marxa”, ha afegit.

El ministre ha subratllat que serà el criteri sanitari el que condicionarà quan i en quin grau es recupera l’activitat econòmica. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que el procés de desconfinament serà “esglaonat”.

A la mateixa roda de premsa, la titular d’Indústria, Reyes Maroto, ha avançat que dilluns i dimarts –en funció del calendari festiu a cada comunitat– la tornada a la feina a les indústries que es van aturar la setmana passada “serà molt normal” i es recuperarà l’activitat a les empreses amb els protocols anteriors a l’anterior decret llei –és a dir, com en les dues primeres setmanes de confinament–, si bé valoren elements per reforçar la seguretat a les plantes.

Maroto ha explicat que treballen amb responsables de les comunitats autònomes, associacions empresarials i sindicats per programar la tornada a la normalitat però sense “llençar per la borda allò que hem aconseguit els últims dies”.

En aquest sentit, ha apuntat que cada sector “adaptarà” els protocols de seguretat i que se seguiran les recomanacions de les autoritats sanitaris, que encara s’estan acabant de revisar per reforçar la seguretat, perquè “ajudin a la quotidianitat” d’empreses i treballadors. “Les nostres plantes han de ser segures perquè els nostres treballadors es puguin incorporar d’una manera normal al què estaven fent abans del decret llei 10/2020”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona