Salut

El comitè científic de la UE acusa el seu excap dimitit de faltar a reunions i “no entendre” la funció de l’òrgan

El consell de govern de l’entitat assegura que va demanar la seva renúncia abans que ell mateix la presentés

El Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès) ha acusat el fins ara president de l’ens, Mauro Ferrari, que va dimitir dimarts, de faltar a les reunions i de “no entendre” la funció de l’òrgan que representava.

En un comunicat que s’ha conegut aquest dimecres, el consell de govern de l’ERC assegura que va demanar de manera unànime la seva renúncia el passat 27 de març, és a dir, abans que ell enviés la carta de dimissió a la Comissió Europea al·legant falta de suport a una proposta sobre la Covid-19.

L’ERC recrimina a Ferrari no fer ús dels “canals adequats” per plantejar les seves iniciatives i defensa que no li va donar suport perquè “no era la seva competència”. “Lamentem la declaració del professor Ferrari que en el millor dels casos és poc fidel a la veritat”, rebla el consell de govern de l’ens, en referència a les crítiques de l’expresident per la manca de suport a les seves propostes. L’ERC també critica que Ferrari passava “massa temps als EUA” i en “altres feines privades” i li recrimina falta de “compromís”.

Segons ha publicat aquest dimecres el Financial Times, la dimissió de Ferrari es produeix després del seu intent de convèncer a l’executiu d’Úrsula Von der Leyen que calia implementar un programa científic especial de gran abast per lluitar contra la pandèmia.

Ferrari primer va plantejar la idea al consell de govern d’ERC que la va rebutjar perquè l’ens només finança projectes que proposen els científics en comptes de fer les propostes “des de dalt”. Ferrari creu que “no era el moment” de preocupar-se pel mètode a l’hora de promocionar la recerca des de la UE.

Arran d’aquestes declaracions de Ferrari, l’ERC ha explicat que hi ha més de 50 projectes d’investigadors a Europa finançats per l’ens que estan fent recerca sobre el coronavirus. Així, aquest comitè científic defensa l’eficàcia de finançar projectes proposats pels mateixos investigadors en la lluita contra la Covid-19.

El cap del comitè científic de la UE dimiteix per discrepàncies amb Brussel·les sobre la lluita contra el covid-19

Mauro Ferrari plega del càrrec “decebut” amb la resposta europea a la pandèmia, segons publica el Financial Times
ACN

El president del Consell Europeu de Recerca, Mauro Ferrari, ha presentat la seva dimissió per discrepàncies amb la Comissió Europea sobre la lluita contra el covid-19, segons ha publicat el Financial Times.

El cap del màxim comitè científic de la Unió Europea ha renunciat al càrrec que ocupava des del gener d’enguany després de fracassar en el seu intent de convèncer a l’executiu d’Úrsula Von der Leyen que calia implementar un programa científic de gran abast per lluitar contra la pandèmia.

“Estic extremadament decebut amb la resposta europea al covid-19”, assegura Ferrari al Financial Times.

Professor de matemàtiques, enginyeria i medicina, Ferrari és un dels pioners de la nanomedicina i abans d’accedir al càrrec europeu va desenvolupar la seva carrera principalment als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar