Salut

Es registren deu defuncions però ja se sumen 440 altes

Les comarques gironines van registrar deu defuncions més per coronavirus en les últimes 24 hores i ja són 168 les morts, però la quantitat d’altes continua creixent i només ahir n’hi va haver 32

Tota xifra i estadística és interpretable. Per això, malgrat que el registre de defuncions registrava deu baixes més les últimes 24 hores (amb un total de 168 morts provocades per la malaltia), la notícia que el nombre de persones donades d’alta ha anat creixent ofereix una petita llum a l’horitzó. Només ahir, diumenge, es van donar 32 altes, fet que suposa que ja són 440 les persones que estan fora dels hospitals perquè o bé han superat la malaltia o bé poden continuar curant-se a casa.

Pel que fa al balanç més negatiu, segons dades facilitades pel Departament de Salut, s’han detectat 123 contagis més per SARS-CoV-2, fet que situa el nombre de persones que han contret el virus en 1.731 casos. D’aquests, 654 estan ingressats i 105 es troben en estat greu en diferents centres de la Regió Sanitària de Girona.

Més concretament, l’Hospital Comarcal de la Garrotxa i d’Olot va informar que tres persones han mort en les darreres hores, dues persones dissabte a la tarda i una altra diumenge al matí. El total és de 22. A més, es van traslladar dos pacients de l’UCI als hospitals Trueta de Girona i a la Clínica Diagonal de Barcelona. A Campdevànol el nombre de morts des de l’inici de la pandèmia és de cinc persones i hi ha actualment 29 pacients ingressats dels 73 casos que s’han detectat, set de les quals són de professionals sanitaris. La bona notícia són les 21 altes que es van donar fins ahir.

A Figueres, com va passar dissabte, ahir tampoc no es va registrar cap nova mort; sí, en canvi, divuit positius, però dues noves altes, i ja hi ha 37 persones que han superat la malaltia. Al Baix Empordà no es van registrar tampoc noves morts.

Les dades fetes públiques per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva registrades durant la jornada del dissabte a l’hospital de Blanes conviden a un contingut optimisme, perquè aquest centre hospitalari triplica gairebé el nombre d’altes en relació amb els casos per coronavirus.

Donen tres respiradors al Josep Trueta

L’entitat Respiradorscat ha donat tres aparells a l’hospital Josep Trueta de Girona. Els tres respiradors VMI mecànics aniran a dotar les noves UCI que s’han preparat per fer front a la pandèmia del coronavirus. Per la seva banda, la planta que Premium Mix Group Vichy Catalan té a Caldes de Malavella ha entregat diversos palets d’aigües i begudes refrescants al centre hospitalari.Es tracta d’una donació especialment important, després que alguns treballadors del centre de referència a les comarques gironines alertessin de la necessitat “urgent” de tenir més aparells com aquests per poder atendre els pacients ingressats a les Unitats de Cures Intensives. I és que segons informa el Trueta, actualment, i donada la situació de pandèmia a nivell mundial, les empreses que produeixen aquest tipus de respiradors estan rebent moltes comandes i estan oferint temps d’entrega molt llargs, d’entre sis i vuit setmanes.Aquesta, però, no ha estat l’única donació que ha rebut l’hospital aquest diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró