Salut

Nou model organitzatiu de pediatria al Baix Empordà

Les àrees bàsiques de Palamós, Torroella de Montgrí, Palafrugell i la Bisbal incrementaran recursos i reforçaran l’atenció

El Baix Empordà és el primer lloc de Girona on s’implanta

Els Serveis Integrats del Baix Empordà (Ssibe) incrementaran de manera progressiva els recursos dels equips pediàtrics de les àrees bàsiques de salut de Palafrugell, Palamós, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà, i també s’implementarà un nou model de treball. Aquest model ja s’ha estat implantant amb èxit en alguns centres de Catalunya, i ara els equips pediàtrics del Baix Empordà seran els primers a implementar-lo a la demarcació de Girona

El nou sistema

L’equip de pediatria ha establert, per a les visites de revisió i seguiment del nen sa, quin professional és l’idoni per a cada visita en funció de l’edat i de les activitats preventives i de promoció de la salut que cal fer en cada moment. Aquesta redistribució de les tasques, permetrà al pediatre disposar de més temps per al seguiment dels casos complexos i diagnòstic precoç de trastorns alimentaris, de desenvolupament, de conducta o psicològics de l’infant.

Preparació

Els equips pediàtrics s’han preparat per al canvi i durant un any han revisat conjuntament els protocols d’exploració pediàtrica i el personal d’infermeria ha fet formació teòrica i també pràctica. L’equip està format per pediatres, infermeres pediàtriques i personal administratiu que gestiona les agendes de pediatria.

Aquest nou model ha començat aquest març al CAP de Palafrugell i als consultoris de Pals i Begur. Està previst que s’implanti de manera progressiva a les altres àrees bàsiques de salut durant el 2020 i el 2021.

La nova forma de treballar i d’organitzar-se dels equips suposa un canvi quantitatiu, ja que els equips pediàtrics de les quatre ABS es reforçaran amb tres infermeres pediàtriques més. A més, també suposarà un canvi qualitatiu en l’atenció mèdica que els equips presten als infants, tant en les revisions pediàtriques –eina fonamental per al diagnòstic precoç i la prevenció de trastorns en el desenvolupament del nen i de l’adolescent– com en el seguiment del programa del nen sa. Aquest programa té per objectius: facilitar uns hàbits i unes actituds de salut positius en els infants, detectar precoçment els problemes de salut infantil i facilitar el seu seguiment i la seva derivació a l’hospital o altres centres i especialistes, si s’escau.

LA XIFRA

3
Els equips pediàtrics es reforçaran amb tres infermeres més i el programa s’implantarà el 2020/21.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona