Salut

L’OMS destaca que el nombre de nous casos del coronavirus està baixant, però manté la cautela

L’organisme rebutja de moment qualificar la malaltia com una pandèmia

El nombre de nous casos diaris del coronavirus de Wuhan sembla estar descendint en les últimes jornades, encara que la tendència ha de ser interpretada “amb cautela”, ha explicat avui el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

En les últimes 24 hores Xina, que continua concentrant el 99% dels casos de COVID-19 –nom oficial amb què es coneix la malaltia–, va registrar 2.051 nous casos positius del virus causant d’aquesta malaltia, la qual cosa eleva el total en aquest país a 70.635 persones, de les quals 1.772 van morir.

Les xifres suposen un descens en comparació amb les de la primera setmana de febrer, en la qual el nombre de nous casos diaris a la Xina rondava els 3.000.

Segons Tedros, la publicació a la Xina de noves dades sobre afectats pel COVID-19 “ens ajuda a comprendre millor el rang d’edat dels afectats, la gravetat de la malaltia i la seva taxa de mortalitat”.

Amb aquestes dades s’ha determinat que un 80% dels casos no són greus i la recuperació és senzilla. En la resta, un 14% dels casos són “greus” (desenvolupen pneumònia i dificultats respiratòries), aproximadament un 5% “crítics” (poden presentar xoc sèptic, fallades respiratòries i multiorgàniques) i un 2% moren, va subratllar el màxim responsable de l’OMS.

En la mateixa roda de premsa, la directora de l’àrea de preparació per a emergències infeccioses de l’OMS, Sylvie Briand, ha subratllat que encara no pot considerar-se que el COVID-19 sigui una pandèmia, categoria amb la qual l’organisme qualifica a una nova epidèmia quan afecta de manera general a totes les regions del planeta. “Una pandèmia és el pitjor escenari possible als ulls de l’opinió pública, es necessiten més evidències per a això i hem de ser cauts, no cal crear pànic innecessari”, va subratllar Briand.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona