Salut

El Trueta estrena urgències

Demà es posa en marxa una àrea completament reformada, resultat de la primera fase d’obres

Les noves instal·lacions tenen 22 boxs i 31 punts assistencials

S’ha habilitat una nova porta que és a 15 metres de l’actual

Demà, a les vuit del matí, entraran en funcionament una part de les noves instal·lacions del servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona, llargament reivindicades per professionals i molt esperades pels usuaris. Aquesta nova àrea, que disposa de 22 boxs i 31 punts assistencials, es posa en marxa després de setze mesos d’obres que han consistit en l’adequació dels espais que van quedar lliures amb el trasllat del laboratori clínic territorial al parc hospitalari Martí i Julià de Salt.

Ahir es va començar a moure tot el material cap al nou entorn i demà, a les vuit del matí, els pacients que estiguin a urgències seran traslladats a la nova àrea. I aquells que es dirigeixin a urgències hauran d’accedir-hi per una nova obertura que s’ha habilitat i que està situada a 15 metres de la porta habitual. El nou accés estarà en servei de forma provisional, fins que s’acabin la resta de treballs.

La posada en marxa de la nova àrea, en la qual s’han reubicat els espais assistencials existents fins ara, permetrà iniciar la segona fase de l’obra, que consistirà en la remodelació de la superfície que quedarà alliberada. Les obres s’han organitzat en fases per tal de fer compatible l’activitat assistencial amb els treballs dels operaris.

L’ampliació de les urgències suposarà una gran millora tant per als més de 70 professionals que treballen al servei com per als usuaris. Quan s’hagin completat les diferents fases, a part dels 22 boxs, amb els seus 31 punts assistencials, el servei d’urgències disposarà de dotze punts d’observació monitorada i quatre punts d’atenció per als pacients crítics. Fins ara hi havia nou boxs amb una capacitat per a tretze pacients. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia, amb cinc punts d’atenció i l’àrea de triatge. Els treballs els du a terme l’empresa CRC Obras y Servicios SL per un import de 3.622.590 euros (IVA inclòs), sense comptar l’equipament. El projecte global permetrà ampliar notablement la superfície del servei, que passarà dels 1.200 m² actuals als 2.300 m².

Després d’aquesta primera fase, i segons va explicar ahir l’adjunt a la direcció d’infermeria de l’àrea de crítics i urgències del Trueta, Carles Cordon, se n’han d’executar dues més, de manera que la nova àrea completament ampliada i renovada estarà acabada d’aquí a uns dos anys, segons va indicar.

CARLES CORDON

“S’han dignificat els espais”

Què representa la posada en marxa d’una part de les noves instal·lacions d’urgències?
En fem una valoració molt positiva perquè passem a tenir uns espais nous, funcionals i dignificats. Es tracta d’un guany qualitatiu tant per als usuaris com per als professionals; és un salt exponencial.
S’acabarà la presència de lliteres als passadissos?
Puc afirmar categòricament que aquest és el principal objectiu, però falten encara dues fases més per poder-lo assolir.
Els nous espais ajudaran a retallar el temps d’espera?
Treballarem en millors condicions, de manera que indirectament és possible. Una més bona organització redunda sempre en una millora de l’eficiència del servei.

Un servei que atén a l’any 70.000 pacients de tota la regió sanitària

N.A

Pel servei d’urgències del Trueta hi passen diàriament de mitjana uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Com que el Trueta és el centre de referència de la regió sanitària de Girona, una part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la demarcació. Quasi un 20% dels pacients atesos en aquest servei acaben ingressats al Trueta. Amb l’ampliació de l’espai, es vol posar fi a la presència als passadissos de malalts que esperen per ser atesos. Quan es van començar les obres, el març del 2017, el cap del servei d’urgències, el doctor Pere Rimbau, va manifestar a través d’una piulada: “Comencem les obres sabent que seran dos anys difícils, de compaginar obres i assistència, però que l’esforç val la pena.” Aquesta primera fase de les reivindicades obres d’ampliació i reforma del servei d’urgències del Trueta havien de durar vuit mesos, d’acord amb el calendari inicial, però el temps d’execució finalment s’ha duplicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona