Salut

SALUT

Espanya recorrerà al TC la universalització de la salut a Catalunya

Interposaran un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos dels articles de la llei d’universalització de l’assistència sanitària, aprovada al juny

El govern espanyol ha acordat avui al consell de ministres la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos dels articles i disposicions de la llei d’universalització de l’assistència sanitària de Catalunya, que va ser aprovada el passat mes de juny.

En concret, interposarà recurs d’inconstitucionalitat en relació amb els articles 1, 2 (apartats 2 i 3), 3, 4, 5, contra les disposicions addicionals segona, tercera, quarta i setena, i contra la disposició final primera d’aquesta normativa.

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 15 de juny aquesta llei que “blinda el dret” d’accés al sistema públic a tots els residents a Catalunya, independentment de la seva situació administrativa, i amb la qual es esquivava el reial decret de 2012 del Govern del PP que la limita.

D’acord amb aquesta normativa, totes les persones residents a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària, i els ciutadans que no siguin beneficiaris del sistema nacional de salut podran accedir a la sanitat si acrediten la seva residència en aquesta comunitat mitjançant l’empadronament, o altres mecanismes d’acreditació a establir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia