Salut

Balanç positiu de la UPAI de l’hospital Santa Caterina

L’activitat a la unitat de preparació abans de la intervenció ha augmentat més d’un 80% respecte a fa un any

La unitat de preparació abans d’una intervenció quirúrgica (UPAI) de l’hospital Santa Caterina es va posar en marxa ara farà un any. El balanç efectuat tant pels professionals que hi interaccionen com pels pacients que hi ingressen “és bo”, segons afirma la directora d’infermeria, Núria Batlle. En aquests moments, gairebé el 100% dels pacients que ingressen al Santa Caterina per a una operació programada convencional ja ho fan el mateix dia de l’operació, fins i tot aquells que requereixen una preparació especial pel fet de tractar-se d’intervencions complexes, gràcies a la presència del Banc de Sang i Teixits durant el matí al mateix hospital. Amb aquesta organització i fins i tot en aquests casos, l’usuari s’estalvia ingressar a la planta d’hospitalització el dia bans de l’operació.

La unitat, que es va anar posant en marxa progressivament des de principis de l’any passat, ha atès durant els sis primers mesos d’aquest any un total de 1.059 pacients, gairebé igual que durant tot el 2016 (un total de 1.062 pacients). Si comparem les xifres dels anys 2016 i 2017 durant el període de gener a juny, l’activitat de la unitat ha augmentat més d’un 80% (585 pacients de gener a juny del 2016).

Amb la incorporació de la unitat al funcionament habitual de l’hospital, i si fem una comparació entre el 2016 i el 2017, aquest dispositiu ha permès reduir l’estada mitjana més d’un 16%.

La UPAI, amb capacitat per a quinze pacients, es va impulsar per evitar que els pacients ingressessin a l’hospital el dia abans de l’operació. Ara el pacient que s’ha d’operar al matí ingressa a l’hospital el mateix dia, de les set a les nou en funció de l’hora prevista d’entrada a la sala d’operacions, i de les dues a les tres si l’operació és a la tarda. L’hospital Santa Caterina va atendre l’any passat 2.013 intervencions quirúrgiques programades convencionals. El primer semestre d’aquest any n’ha registrat 1.225.

LA XIFRA

1.059
pacients
han estat atesos a la unitat durant els sis primers mesos d’aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona