Salut

Madrenas critica el “silenci impactant” que manté Salut sobre el nou Trueta

L’alcaldessa de Girona espera tenir aquesta tardor l’informe que analitza la idoneïtat dels terrenys de Domeny i que serveixi per pressionar la conselleria

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha criticat que el Departament de Salut vagi “aprovant diferents inversions importantíssimes” en edificis nous en altres punts de Catalunya però mantingui un “silenci impactant” sobre el futur hospital Josep Trueta. En una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alcaldessa de la ciutat va explicitar aquesta preocupació que té l’equip de govern de Girona per la indefinició del Departament de Salut en relació amb el futur Trueta. Marta Madrenas va lamentar que el conseller Toni Comín mantingui un “silenci impactant” i no faci cap pas endavant per començar a definir el projecte del nou hospital.

Pla estratègic

A principis del mes de maig, el conseller Comín va esquivar les pressions de l’alcaldessa i va assegurar que la ubicació del nou equipament serà l’última decisió que es prendrà. Abans, va explicar aleshores el conseller, s’ha d’enllestir el pla estratègic de la regió sanitària, definir el model assistencial de l’atenció especialitzada i, finalment, elaborar el pla funcional que definirà com ha de ser el nou hospital. No serà fins que tot això estigui fet, va concretar, que decidiran en quins terrenys s’aixeca.

Marta Madrenas no comparteix la planificació del Departament de Salut. En aquest sentit, Madrenas va afirmar que el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), el doctor Joaquim Casanovas, va fixar l’any 2023 com a “termini màxim” per al nou hospital Trueta. “D’aquí a poc temps faltaran només cinc anys, i fer un edifici d’aquesta envergadura i equipar-lo vol temps; si no correm s’incompliran els mateixos calendaris fixats per ells”, va remarcar l’alcaldessa.

LA DATA

2023
és el “termini màxim”
per al nou hospital Trueta fixat pel gerent de l’ICS i l’IAS.

LES FRASES

No estaria justificat, ni tècnicament ni en termes sanitaris, ni urbanístics, ni territorials
Marta Madrenas
alcaldessa de girona
Si conclouen i acrediten que els nostres terrenys són millors en molts sentits, ens tocarà exigir una solució ràpida

Aposta clara per Domeny

Madrenas aposta per construir el nou hospital a Domeny: “Nosaltres ho tenim clar.” L’alcaldessa va recordar que l’Ajuntament ha encarregat un estudi a una consultoria externa perquè n’avaluï la idoneïtat. Preveuen tenir els resultats a la tardor. “Si conclouen i acrediten que la nostra proposta és la bona, que els nostres terrenys són millors en molts sentits, ens tocarà exigir una solució ràpida”, va afirmar Madrenas. En aquest sentit, assegura que no entendria que finalment el govern es decantés per construir l’hospital a Salt, a tocar de l’hospital Santa Caterina. “No estaria justificat, ni tècnicament ni en termes sanitaris, ni urbanístics, ni territorials”, va afirmar Madrenas. A més, també va recordar que el Departament de Salut sempre ha defensat que el Trueta es faria a la zona nord de Girona: “El conseller Comín no ha canviat de criteri, no ho ha dit públicament, però també és cert que ell en concret tampoc ha dit mai que anirà al nord de Girona.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona