Societat

judicialització del procés

Arxivades les denúncies per enganxar cartells de l’1-O a Cornellà de Llobregat

El jutge considera que els fets no són constitutius de delicte

El jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat ha arxivat les denúncies per desobediència contra diverses persones que enganxaven cartells de difusió de l’1 d’octubre.

Francesc Xavier Areste, Maria Teresa Vidal i tres persones més van ser identificades i denunciades pels Mossos d’Esquadra seguint instruccions de la fiscalia general mentre enganxaven cartells amb eslògans com “Hola Europa” i “Benvinguda República”. Els agents els hi van requisar el material i van ser cridats a declarar a la Policia Nacional i posteriorment al jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà, on van ser acusats formalment d’un delicte de desobediència.

Aquest dimarts, l’associació de juristes Drets ha fet públic que rebut la notificació de les primeres interlocutòries d’arxiu per desobediència. En l’auto, el jutge Antonio Baños considera que els fets denunciats no són constitutius de delicte i arxiva les actuacions.

El mateix atestat policial ja reconeixia que no havia estat possible determinar la procedència ni el finançament del material intervingut.

Drets sempre ha defensat que en cap cas un particular vulnerava la llei ni cometia desobediència per participar en actes del referèndum de l’1-O. El jutjat finalment ha donat la raó a Drets, enfront de la voluntat de la policia i la fiscalia d’atemorir la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia