La targeta de transport gratuït per a nens s'estrena amb 18.500 usuaris el primer dia

El govern reafirma, en resposta al Síndic, que el cost de 35 euros paga el títol i l'emissió i no els viatges, que són gratuïts

Operativament, el primer dia ha funcionat sense problemes la nova T-12 que permet viatjar gratuïtament als nens de 4 a 12 anys amb metro, Ferrocarrils de la Generalitat, Renfe de rodalies, tramvia i autobusos urbans i interurbans en l'àmbit dels 253 municipis que tenen integrades les tarifes. Fa uns dies que el maquinari de validació de les targetes està preparat a tota la xarxa, on només ha calgut implantar i provar el programari informàtic que habilitava la T-12 amb la mateixa operació que la resta de títols de transport públic. Fins a 18.500 nens ja disposaven, el primer dia de curs escolar, de la targeta; d'un públic potencial de 400.000, la majoria dels quals, però, no l'adquiriran perquè es traslladen a l'escola a peu o amb vehicle privat. Des del govern català es preveu que el nombre d'usuaris de la T-12 se situï en uns 25.000 nens en les properes setmanes, tenint en compte que, des de l'1 de setembre, l'Autoritat del Transport Metropolità està rebent unes 800 noves sol·licituds cada dia laborable. Un cop pagats els 35 euros que costa emetre i gestionar la targeta, els pares o tutors dels infants usuaris han d'enviar en un sobre franquejat la sol·licitud emplenada i segellada per una oficina de Caixa Catalunya conforme s'ha pagat, amb la fotocòpia del carnet d'identitat del nen. Alguns dels nens que tenen en tràmit la sol·licitud han hagut de continuar utilitzant altres targetes perquè encara no han rebut la T-12, segons ATM perquè falta algun dels requeriments en la sol·licitud. La conselleria de Política Territorial ja ha respost al requeriment de justificació que li ha fet el Síndic de Greuges sobre els 35 euros de cost. La conselleria explica en la resposta que les famílies no paguen el cost del transport, que és gratuït, sinó el preu de la targeta i tots els tràmits. Per altra banda, l'Ajuntament informa que la majoria de la quinzena d'obres d'estiu que afectaven la mobilitat als carrers ja han finalitzat coincidint amb l'inici del curs escolar. Només es retardarà uns dies el reordenament de l'avinguda Verge de Montserrat a la cruïlla amb la plaça Font Castellana.

Trànsit de primer dia

«Trànsit fluid i normalitat als carrers en el primer dia de curs escolar.» Així defineix l'Ajuntament de Barcelona el funcionament de la mobilitat viària en el retorn del curs escolar. Segons dades de la sala de control de trànsit, l'afluència de vehicles als carrers a primera hora ha estat com el de qualsevol altre dia fora del període de vacances. Respecte de qualsevol dia laboral de la setmana passada, el trànsit ha augmentat un 4%. Segons el govern municipal, «pel que fa als accessos pràcticament no hi ha hagut cap diferència». L'augment del trànsit va situar-se en un 6% respecte a la setmana passada en barris com ara la Bonanova i carrers com ara l'avinguda General Mitre i Via Augusta, on hi va haver cues a primera hora del matí, tot i que l'Ajuntament considera que «tampoc aquí s'han registrat problemes de circulació». Sí que hi va haver una retenció d'uns vint minuts a la Ronda Litoral per un accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona
societat

El voluntariat enganxa: “un cop comences, ja no pots deixar-ho”

Una empenta a la pesca

BARCELONA
Ferran Martínez
Patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes

“Tenim molta pressió i no se’ns reconeix la feina que fem”

blanes