Infraestructures i serveis

serveis

El Masnou municipalitza el servei d’aigua potable i posarà contenidors intel·ligents activats amb xip

El Masnou recupera la gestió directa de l’aigua potable. El darrer ple va aprovar l’establiment i el canvi de la forma de gestió del servei públic municipal amb els vots favorables de l’equip de govern (ERC, PSC i En Comú) i de Fem Masnou, i el vot contrari de Junts i el PP.

El contracte d’abastament d’aigua entre l’Ajuntament i Agbar finalitzava l’octubre del 2022, però se’n va fer una pròrroga fins al 31 d’octubre del 2025, mentre se’n preparen canvis en la forma de gestió. “Si tot va bé, el novembre del 2025 l’empresa municipal Sumem estarà en disposició d’assumir i gestionar el servei”, va explicar en el ple el regidor de Transició Ecològica i Desenvolupament Sostenible, Amadeu Quintana.

La municipalització de l’aigua coincideix amb els primers tràmits per canviar el model de recollida de la brossa. L’Ajuntament es planteja un canvi de model i el govern tira endavant, amb els vots contraris de tota l’oposició, la redacció d’una nova ordenança i el procés de licitació perquè el gener del 2025 comenci el servei l’empresa guanyadora del concurs. Aquest nou model que es vol implantar consisteix en una recollida de contenidors de més capacitat i en el fet que els contenidors de totes les fraccions, menys el vidre, aniran tancats amb tancaments intel·ligents, de manera que l’usuari s’hagi d’identificar per poder dipositar els residus que generi a la llar. En l’anterior mandat es va provar el sistema de recollida porta a porta en una zona, però el govern diu que no va funcionar.

Quatre zones verdes

L’oposició en bloc tampoc aprova l’ampliació de la zona verda després de la prova pilot al veïnat d’Ocata i proposa regular l’estacionament a la zona considerada de baixes emissions. L’alcalde, Jaume Oliveras, explica que les àrees verdes estan a prop de la façana marítima, on costa aparcar per la proximitat amb l’estació i la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet