Infraestructures i serveis

sequera

L’Alt Empordà ja té 34 municipis en emergència

Dotze municipis de l’Alt Empordà que s’abasten de l’embassament de Darnius-Boadella, entre altres Figueres, Cadaqués i Roses, han entrat en emergència per sequera, la fase més restrictiva pel que fa als consums d’aigua i que afecta també l’àmbit domèstic. S’afegeixen als 22 municipis alt-empordanesos que ja estan en emergència des de l’agost per la mala situació de l’aqüífer Fluvià-Muga, juntament amb dos municipis del Baix Camp –Duesaigües i Riudecanyes– que s’abasten del pantà de Riudecanyes, també sota mínims. La Comissió Interdepartamental de Sequera del govern català va aprovar ahir l’emergència dels municipis de la unitat Darnius-Boadella perquè el pantà està per sota dels 11 hm³, concretament en 10,5, tot i que a la conca de la Muga ja s’ha reduït aquesta temporada un 81% de consum de reg agrícola. La resta de municipis d’aquesta unitat que entren en emergència són Castelló d’Empúries, Llers, Santa Llogaia, Cabanes, Fortià, Riumors, Vilamalla, Vila-sacra i el Far d’Empordà.

També ha canviat la situació de dues unitats més. L’aqüífer Carme-Capellades d’Igualada ha pogut mantenir la situació d’alerta durant dos anys –va ser la primera unitat que hi va entrar el 2021– perquè s’hi han garantit abastaments des del Ter-Llobregat, però la comissió de sequera hi va declarar ahir l’excepcionalitat, la situació en què es troba la majoria del territori de les conques internes –477 municipis.

Per altra banda, els 30 municipis del Baix Ter, que havien pogut mantenir la normalitat perquè el temporal Glòria va carregar l’aqüífer, van entrar ahir en alerta. En normalitat només hi ha 13 municipis que corresponen a l’aqüífer plioquaternari de Tarragona –el Milà, la Masó, la Secuita, Renau, Montferri, Bràfim, Alió i Vila-rodona– i a l’aqüífer de l’estany de Banyoles –Banyoles, Porqueres, Camós, Fontcoberta i Cornellà del Terri–. Es preveuen un setembre i un novembre normals pluviomètricament –no secs– però l’esperança està posada en el pronòstic actual d’un octubre més plujós que la mitjana.

Llers i Santa Llogaia superen els límits per la presó i el polígon

El consum d’aigua de Llers i Santa Llogaia d’Àlguema supera els límits establerts perquè inclou la presó del Puig de les Basses i la zona industrial, segons el Consell Comarcal. Llers va tancar l’agost amb 511 litres per habitant i dia, i Santa Llogaia amb 689. L’excepcionalitat en què estaven limitava el consum a 230 litres. Dels 42.000 m³ que va consumir Llers en tres mesos, la presó en va gastar la meitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona