Infraestructures i serveis

Mala maror al polígon de Riudellots

Els empresaris critiquen el Consell Comarcal per la taxa de deixalles

L’Associació de Propietaris del Polígon de Riudellots de la Selva (APRS), que agrupa 65 empreses, denuncia que el Consell Comarcal ha complicat molt la tramitació de l’exempció de la taxa d’escombraries i que, per aquesta raó, a molts que havien demanat l’exempció els l’han denegada perquè la sol·licitud s’ha considerat defectuosa. Els empresaris es queixen del fet que abans d’enviar els requeriments avisant-los que els l’havien denegada, el Consell ja els ha enviat les cartes de pagament. Els afectats han anat responent als requeriments, però encara no tenen constància de la resolució del Consell a la seva petició i, mentrestant, es mantenen vigents les cartes de pagament. “En el dia d’avui [19 de setembre] els empresaris no han rebut cap resolució del Consell i, per tant, el dia 30 de setembre tocarà pagar la taxa si no volen ser executats i embargats”, afirmen des de l’associació. “Cal dir –hi afegeixen– que des de l’APRS considerem que si no es resol en el termini de sis mesos, i no s’ha fet cap requeriment, es considera silenci administratiu positiu.”

Els propietaris demanen cada any l’exempció perquè tenen contractat pel seu compte un gestor de residus. La controvèrsia ha sorgit aquest any amb la modificació de l’ordenança corresponent sense que es tinguessin en compte les peticions que havien fet els empresaris, segons diuen a APRS.

“Ho entenem”

Pel president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, el problema té l’origen en l’avançament del termini per presentar la justificació de l’exempció, que del maig ha passat al febrer. El canvi, plasmat en una ordenança municipal, es va fer pensant que seria beneficiós tant per a l’administració com per als propietaris, “però a l’hora de la veritat veiem que està resultant una complicació”, va manifestar ahir Balliu. Hi va haver gent que no va ser a temps de presentar la justificació i automàticament es va emetre la seva carta de pagament, va argumentar. “Tenen part de raó, si s’ha comès algun error estem oberts a parlar-ne”, va assegurar.

LA FRASE

Tenen part de raó; si s’ha comès algun error estem oberts a parlar-ne
Salvador Balliu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LA SELVA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll