Infraestructures i serveis

Caos a l’alta velocitat per un robatori de cable que ha aturat el servei

Es restableix la circulació de Madrid a Figueres, que acumula retards importants

Renfe reubicarà els passatgers que no han pogut viatjar a l’hora prevista en els següents trens

Caos a la línia d’alta velocitat. Des de primera hora d’aquest dilluns i durant cinc hores ha quedat interrompuda la circulació de trens d’alta velocitat (TAV) entre Madrid i Figueres-Vilafant pel robatori de 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització entre l’Arboç (Baix Penedès) i La Pobla de Montornès (Tarragonès), segons ha informat Adif. El gestor ferroviari ha comunicat la incidència a les 6.35h del matí, que ha oblidat a suspendre una dotzena de trens des de primera hora. La suspensió del servei ha provocat el caos a l’estació de Sants, on s’han anat acumulant els passatgers afectats a l’espera de rebre informació sobre els seus trajectes.

A les 8.25h, Renfe i Ouigo han informat que restablien la circulació des de Madrid cap a Saragossa i el Camp de Tarragona. Adif ha confirmat que el primer tren des d’Atocha cap a Tarragona ha sortit a les 8.57h amb 400 passatgers. A les 11.15h, s’ha restablert la circulació de Madrid a Barcelona i al cap de quinze minuts, de Madrid a Figueres, tot i que amb importants retards. Renfe ha informat que els passatgers que no han pogut viatjar en els seus trens durant el matí se’ls reubicarà en altres al llarg de la jornada.

Segons ha informat Adif, el robatori dels cables de coure ha provocat greus afectacions en els sistemes de senyalització, comunicacions i protecció en la línia d’alta velocitat. Cap a les 2.30h d’aquest dilluns s’han detectat afectacions en les comunicacions, senyalització, sistemes de telecomandament d’energia, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre l’Arboç i Figueres-Vilafant.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica a les dues vies, en un tram d’uns 200 metres a l’entorn del punt quilomètric 545, entre l’Arboç i La Pobla de Montornès.

Adif ha denunciat el robatori de cables als Mossos d’Esquadra, que han detingut un jove de 19 anys prop de Sant Oliva amb part del material robat.

Queixes dels usuaris

Renfe ha informat a les xarxes socials la suspensió del servei a primera hora i ha descartat un servei alternatiu per carretera per la “logística pròpia de les companyies d’autocars”. Tot i que Renfe assegura que ha informat els usuaris per tot els seus canals, alguns clients s’han queixat a través de Twitter que la companyia ha seguit venent bitllets a les taquilles quan ja s’havia produït la incidència.

La companyia ferroviària ha encaminat a Rodalies els usuaris de Figueres i Girona cap a Barcelona i han informat que la millor opció per als usuaris era reclamar el retorn del preu del bitllet i buscar alternatives de transport pel seu compte.

Els centenars d’usuaris afectats s’han queixat a través de Twitter de la falta d’informació, tant a les estacions com a la web de Renfe. I és que la incidència s’ha produit en l’inici de la segona setmana d’agost, en plena campanya de vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona