Infraestructures i serveis

Una avaria complica Rodalies

La companyia sostè que el matí del primer dia d’obres s’ha fet amb “certa normalitat

Es demana diferenciar les afectacions per les obres de les incidències per “anomalies tècniques” que “de tant en tant es produeixen”

Els nous usaris per obres simultànies provoca queixes i desconcert entre els usuaris

Una avaria a la R4 complica aquesta tarda el trànsit de trens en el primer dia laborable amb afectacions a la xarxa de Rodalies de Catalunya per l’inici de diferents obres de millora, després que el matí s’ha desenvolupat amb “certa normalitat”, més enllà d’algunes incidències puntuals.

L’avaria afecta la circulació ferroviària entre Castellbisbal i Martorell que està interrompuda des de poc després de les cinc de la tarda a causa d’una avaria en un tren de mercaderies. Segons ha informat Renfe, les circulacions de la línia R4 de Rodalies resulten afectades per aquesta incidència. La freqüència en aquesta franja horària és de dos trens per hora i sentit, informa la mateixa font.

Per tal de garantir la mobilitat dels viatgers, s’estan utilitzant els autobusos que estaven situats a Martorell per si era necessari el seu ús davant d’una incidència, a més del servei per carretera que ja s’estava prestant entre Rubí-Castellbisbal-Martorell per als usuaris de la línia R8. Entre Martorell i Sant Vicenç de Calders es presta servei en tren.

Pel que fa a les incidències del matí, la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, ha apuntat que s’han fet “alguns ajustos” des que dissabte es va desplegar el pla de mobilitat alternatiu per als passatgers de les línies R1, R3, R4, R7, R8, R1, RG1 i RT2. “Només hi ha hagut alguna incidència puntual”, ha afirmat. “Ha anat bé, en tot l’inici del servei hi ha hagut una certa normalitat que s’anirà consolidant durant els propers dies, per a demà i demà passat esperem que estigui ja consolidat”, ha assegurat. Més enllà de les afectacions en el servei, que es noten especialment en les línies R1 i R4, la directora de Rodalies ha destacat que el reajustament horari ha permès millorar el servei de l’R3, que no està afectada per les obres, i que malgrat ser una línia de via única ha pogut afegir quatre circulacions diàries més.

Al seu torn, Táboas ha recordat que les obres són “per donar més capacitat, fiabilitat i regularitat” al servei. El president de Renfe ha demanat diferenciar les afectacions per les obres de les incidències per “anomalies tècniques” que “de tant en tant es produeixen” a la xarxa. De fet, ha admès que les actuacions que s’estan duent a terme provoquen alguns inconvenients, però ha subratllat que “són per donar més capacitat, més fiabilitat i més regularitat al servei”.

Els nous horaris per diverses obres simultànies que afecten set línies de Rodalies han provocat aquest dilluns al matí queixes i desconcert en els usuaris, alguns perquè no coneixien aquestes afectacions i altres, molestos pels retards i la desaparició d’alguns trens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC