Societat

festes i tradicions

Els capgrossos de Girona, al cartell de les Fires 2017

L’autora, la barcelonina Jorgina Juvé, buscava amb el seu disseny mostrar la diversitat i l’esperit festiu i juganer de la festa

Madrenas destaca la connexió del projecte amb la cultura popular

El cartell de les Fires de Sant Narcís d’aquest 2017 té de protagonitzes els capgrossos de Girona. El cartell l’ha fet la barcelonina Jorgina Juvé, que és llicenciada en belles arts i il·lustradora. Juvé diu que es va documentar sobre les Fires, i que li va agradar la idea de fer servir els capgrossos per representar l’esperit i l’alegria de la festa: “[Els capgrossos] em van semblar perfectes per al que buscava, perquè representen bé la població, els diversos estaments: polítics, gent del carrer com mercaders, l’argentera...” No es va limitar a dibuixar-los, sinó que hi va voler donar una volta més: “Em va semblar simpàtic jugar amb ells, amb els atributs que porten, per donar-hi un toc més festiu.” Per aquesta raó va canviar els elements que porten. La Marieta de les Cols porta la ballesta del Ballester en comptes del cistell; el càntir de Pericota el porta l’Avi Tata, que ha cedit la seva escombra al Merdisser; la Beneta de la Força du les arracades de l’Argentera; la bossa de diners de Mercader la porta l’Esquivamosques, etcètera. Tot plegat, per posar més l’accent en l’esperit disbauxat que se suposa a les festes majors.

L’imatgeria de Girona

Juvé acaba de guanyar dos concursos més per a cartells de festa major. Són els de les festes majors del Clot i Hostafrancs

El cartell va ser escollit entre un total de divuit propostes. Tant l’alcaldessa, Marta Madrenas, com la regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, van destacar el bon nivell de les propostes. Madrenas hi va afegir que el cartell guanyador connecta “amb aquest sentiment íntim vinculat a la cultura popular i a la imatgeria festiva de la ciutat. En la mateixa línia, Palau hi va afegir el cartell “donarà un cop de mà en la voluntat que hi ha de donar un caire més festiu i més popular a l’edició d’enguany de les Fires”.

Les Fires de Sant Narcís de Girona se celebraran aquest any entre el 27 d’octubre i el 5 de novembre.

LA XIFRA

18
propostes es van presentar al concurs del cartell de Fires de Sant Narcís per a aquest 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia