Infraestructures i serveis

MOBILITAT URBANA

Un ascensor unirà la plaça del Pedró de Palamós amb el passeig paral·lel al vial del Port

Millorarà l’accessibilitat entre el Barri Vell i l’àmbit litoral del municipi, on se situen les instal·lacions del Port Marina Palamós

El projecte preveu també una passera que connectarà aquest elevador amb la plaça del Pedró

Dilluns vinent que ve s’iniciaran les obres d’instal·lació d’un ascensor que s’ubicarà al passeig per a vianants que va en paral·lel al vial del port de Palamós i que connectarà aquest punt amb la plaça del Pedró.

L’elevador ha de servir per millorar l’accessibilitat entre aquesta zona litoral, on se situa el Port Marina, i el barri Vell de Palamós, amb una connexió més directa i còmode entre aquests dos àmbits del municipi des d’on s’enllaça amb el camí de ronda que uneix el nucli urbà amb la platja de Castell.

Aquest elevador permetrà superar amb comoditat un desnivell d’uns sertze metres si es compta des del punt on l’ascensor inicia el procés d’elevació, però que arriba a ser de més de 20 metres si es calcula des de la base del Port Marina. Aquest desnivell només es pot franquejar ara utilitzant escales, la qual cosa suposa haver de fer un recorregut alternatiu i poc còmode a les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte inclou la instal·lació de l’ascensor, que tindrà una cabuda per a onze persones, així com el d’una passera d’uns 16 metres de longitud, que connectarà aquest elevador amb la plaça del Pedró i que permet separar la instal·lació de l’ascensor del talús vegetal que hi ha al penya-segat existent.

En el disseny de l’ascensor, s’han prioritzat com a eixos fonamentals la integració paisatgística, la mínima afecció a l’entorn i l’ús de materials innovadors i de qualitat, donant valor no només a la infraestructura sinó a l’entorn on s’ubicarà. El tancament de l’estructura interior es farà amb vidre mentre que l’exterior es realitzarà amb una malla composta per un entramat de teules ceràmiques.

L’ascensor serà d’accés i ús públic i tindrà un horari de funcionament que s’acordarà entre l’Ajuntament i Marina Palamós. Les obres d’instal·lació de l’ascensor aniarn a càrrec d’una empresa especialitzada contractada per Marina Palamós, entitat que assumeix íntegrament el cost de l’obra, que és d’uns 490.000 euros, així com del manteniment posterior.Aquest projecte s’inclou dins del pla estratègic de Marina Palamós, amb la línia d’integració port-municipi definida al pla estratègic de Ports de Generalitat. El termini d’execució d’aquests treballs és de vuit mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó