Infraestructures i serveis

Alcaldes de municipis de l’Alt Empordà amb estació crearan un grup de treball per coordinar accions

S’han reunit a Figueres per treballar pel futur del tren de l’Empordà

Els alcaldes de municipis de l’Alt Empordà pels quals passa la línia ferroviària crearan un grup de treball per col·laborar i coordinar accions davant les administracions en la millora de la xarxa ferroviària a la comarca. Aquest és un dels acords als quals han arribat avui després de reunir-se a l’Ajuntament de Figueres, per informar de l’estat de la redacció dels projectes de les infraestructures ferroviàries i viàries que incideixen a l’àrea urbana i a la resta de la comarca. Hi han assistit l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez; l’alcalde de Camallera, Esteve Gironès; Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià; Albert Ramos, alcalde de Vilamalla; el regidor de Còlera, Àlex Camps; la primera tinent d’alcalde de Llançà, Sílvia Barris i Joana Cobo, de Vilajuïga. També han acordat manifestar el suport a què a les estacions de Camallera i Vilajuïga s’aturin els trens de Mitja Distància, tant bon punt estiguin enllestides les obres d’adaptació de les respectives plataformes. Finalment, també han acordat plantejar al Ministeri de Transports i a la Generalitat de Catalunya la creació d’un tren transfronterer Girona- Figueres- Perpinyà.

Altres temes que s’han tractat és la construcció de la nova Estació Intermodal Figueres- Vilafant (tren convencional i alta velocitat), on s’ha posat de manifest el compromís del Ministeri de Transports i ADIF per garantir la continuïtat del servei ferroviari de viatgers des de la nova estació fins a Portbou, mantenint l’enllaç internacional. ADIF dins el primer trimestre de 2024, publicarà el Plec de Clàusules per la licitació del projecte constructiu de la Variant de Figueres i de l’estació intermodal Figueres Vilafant, com a projecte integral, de tot el seu traçat, que tindrà una longitud de 13.760 metres, i que passa pels termes municipals de Vilamalla, el Far d’Empordà, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilafant, Figueres, Cabanes, Vilabertran i Peralada, on enllaça amb l’actual línia fins a Portbou. El tram des de Vilamalla fins a l’estació Figueres Vilafant, actualment executat amb una sola via es desdoblarà per dotar-la de doble via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat