Infraestructures i serveis

Segon tanatori d’Àltima a la comarca del Ripollès

La funerària inaugura unes noves instal·lacions al costat del cementiri municipal, que també donaran servei als pobles veïns

Fins ara, gestionava el tanatori i crematori de Ripoll

Àltima ha inaugurat el tanatori que ha construït i gestiona a Sant Joan de les Abadesses i que està ubicat al costat del cementiri municipal. Aquest tanatori donarà servei també als municipis veïns de Vallfogona de Ripollès, Sant Pau de Segúries i Ogassa i és el segon que té al Ripollès, juntament amb el tanatori i crematori de Ripoll.

El nou tanatori, amb una planta rectangular de 256 metres quadrats construïts, té una sala de vetlla amb una zona d’estada dels familiars i una altra amb el túmul del difunt. A més, compta amb una porxada exterior i serveis privats com bany, guarda-roba i zona de refrigeris. Per altra banda, té un oratori multiconfessional amb una capacitat per a 70 persones assegudes, per celebrar-hi actes religiosos i laics. A l’exterior, hi ha una zona d’aparcament amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. Àltima pot oferir ara amb el nou tanatori un servei funerari integral i personalitzat.

Ho van destacar el conseller delegat, Jordi Viñas, i el gerent de l’empresa funerària al Ripollès, Juan Catalán, durant l’acte d’inauguració. Hi van afegir que l’empresa ha construït aquest edifici amb criteris de sostenibilitat, treballant amb estructures prefabricades de formigó polit, amb falsos sostres fonoabsorbents i il·luminació interior i exterior de baix consum i amb programació d’encesa en funció de la llum natural. L’equipament funciona amb un sistema centralitzat de gestió d’instal·lacions. A més, s’ha treballat amb proveïdors de proximitat, amb la finalitat de promoure l’economia local i assegurar el menor impacte ambiental en l’entorn.

“Aquest tanatori és un equipament necessari i a la mida de la nostra població, que millora les instal·lacions que fins ara teníem, i que facilitarà que les famílies puguin dur a terme tot el procés funerari des d’un espai confortable i amb tots els serveis, amb una ubicació estratègica al costat del cementiri”, va concloure l’alcalde, Ramon Roqué.

LA XIFRA

55
metres quadrats
té la sala de vetlles dels difunts, que s’ha dissenyat per aprofitar la llum natural


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona