Infraestructures i serveis

Govern i Diputació milloraran la connectivitat viària a les Garrigues Altes

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la Diputació de Lleida duran a terme diferents actuacions per millorar la connectivitat viària a les Garrigues Altes. Per una banda, milloraran el camí que va de Torrebesses (Segrià) fins a la C-233, a Castelldans, on es renovarà el ferm i s’eixamplarà el vial, que s’integrarà a la xarxa de carreteres de la Generalitat. A la vegada, actuaran al camí entre Els Torms i Bellaguarda. Cada administració assumirà assumirà el 50% del cost de les obres. També s’actuarà a la C-233 entre la Granadella i el Soleràs. La voluntat és tenir els projectes redactats entre la primavera i l’estiu del 2023 per poder començar les obres entre finals del 2023 o principis dels 2024.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, han presentat aquest dilluns l’acord entre ambdues administracions davant d’alcaldes de poblacions de les Garrigues i del Segrià Sec. Es traduirà en un conjunt d’actuacions per per millorar la mobilitat a la comarca llargament reclamades des dels municipis afectats i que seran recollides en un conveni que en concretarà els terminis i el finançament, que serà assumit íntegrament per la diputació lleidatana i la Generalitat, segons ha explicat Gavín.

Per una banda, es millorarà el camí de Torrebesses a Castelldans, que també transcorre per Granyena de les Garrigues i el Cogul i que és de titularitat municipal. Territori redactarà el projecte i executarà les obres necessàries per adequar el camí. Les principals millores consistiran en l’eixamplament del vial, que actualment té una amplada de 5 metres. Així mateix, es renovarà el ferm i s’adequarà el sistema de drenatge de la carretera i la senyalització vertical i horitzontal.

En paral·lel, Territori portarà a terme la tramitació necessària per modificar la classificació d’aquest camí i integrar-la en la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat. Per poder actuar en un camí de titularitat local com el que enllaça Torrebesses amb la C-233, a Castelldans, Gavín ha explicat que el Departament tramitarà una modificació puntual del Pla d’infraestructures del transport de Catalunya.

D’altra banda, s’actuarà al camí entre els Torms i Bellaguarda, també de titularitat municipal. En aquest cas, la Diputació de Lleida redactarà el projecte per millorar el ferm i altres elements funcionals, i n’executarà les obres. En aquestes dues actuacions, Generalitat i Diputació assumiran cadascuna el 50% del cost de les obres.

Finalment, també es duran a terme actuacions en el tram de la C-233 entre la Granadella i el Soleràs. Territori redactarà el projecte i executarà les obres per millorar el ferm i el revestiment de cunetes d’aquesta via que ja forma part de la xarxa de carreteres de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona