Infraestructures i serveis

Proposen un “nou eix cívic” per al centre de Lloret

L’estudi d’arquitectes EFA Arquitectes guanya el concurs d’idees per a la remodelació del principal eix urbà

La idea porta per lema ‘Lloret, quatre estacions’ i crea un nou model d’espai públic

El projecte guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda Pau Casals, l’artèria principal del municipi, crea “un nou model d’espai públic, eix cívic, centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals: fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any”. La idea, que porta el lema Lloret, quatre estacions, és obra d’EFA Arquitectes, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació de Sabadell.

Aquest “nou eix cívic” funciona com a infraestructura de ciutat i establirà la comunicació longitudinal entre els diferents barris, equipaments, serveis i zones de la ciutat per als vianants amb ús de pèrgoles multifuncionals generadores d’ombres. Per al seu disseny, prevaldrà la continuïtat de l’espai públic i dels recorreguts de vianants per sobre de la continuïtat del trànsit de vehicles. En aquest sentit, s’han determinat zones de trànsit restringit o sense circulació dins de l’eix, cosa que permet establir nous esquemes de circulació i suprimir infraestructures de trànsit innecessàries en favor de l’espai de vianants i la seva continuïtat. La desaparició del trànsit rodat i la possibilitat d’ocupar l’espai renaturalitzat de la riera que proposa la idea permeten que l’eix funcioni com a plataforma d’unió dels barris.

Les principals accions que proposen són la creació d’un gran espai verd per al contacte amb la natura; la jerarquització de les passeres per a vianants; la creació d’un nou espai públic sobre la llera de la riera; un parc lineal distribuïdor i concentrador d’usos; el reforç de la continuïtat per a vianants per l’eix cívic; l’avinguda de Just Marlés com “la nova rambla comercial”; un nou espai mirador al costat de la cala de la Dona Marinera, i l’obertura al mar de l’eix cívic.

LA XIFRA

58.080
euros.
Aquesta és la dotació econòmica que ha rebut l’equip disciplinari pel projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers lluiten per controlar un foc a Vallbona de les Monges

Barcelona

El TSJC tomba la taxa de recollida d’escombraries de Barcelona

barcelona

La fi dels peatges a l’AP-7 canvia les variants de Figueres i Pont de Molins

FIGUERES

Protesta de treballadors municipals i de la Guàrdia Urbana a Figueres

FIGueres
Àfrica

Declaren per acabat l’últim brot d’Èbola al Congo

Barcelona

Nova programació d’estiu als espais joves de Girona

girona

El programa d’acompanyament emocional dóna suport a cinc instituts de Girona

girona

La Generalitat limita la pesca de 25 espècies amenaçades

CADAQUÉS

Cambray considera la resolució del TSJC una “victòria” perquè referma el model d’escola en català