Infraestructures i serveis

Adif cobrirà uns 400 metres de vies a Granollers

També reordenarà diversos espais de l’estació Centre

A Parets del Vallès es crearà un nou edifici per a l’estació i es generarà un nou espai de d’aparcament

Adif i l’Ajuntament de Granollers (Vallès Oriental) han signat un acord per cobrir un total de 400 metres de les vies per on hi discorren els trens de les línies R2 i R8 i reordenar l’estació de Granollers Centre. El cobriment es farà entre els carrers Josep Umbert i Agustí Vinyamata, d’acord amb la previsió del pla d’ordenació urbanística municipal, que suposarà una inversió de 14,1 milions d’euros. En superfície, l’Ajuntament crearà un passeig, que costarà uns 2,9 milions. Adif també assumirà la reordenació de l’estació, amb 6,9 milions. A banda, a Parets del Vallès s’hi construirà una nova estació que costarà 12,1 milions, i que sumarà un espai d’aparcament amb capacitat per a un centenar de vehicles.

El cobriment de les vies afecta el sector denominat 110-B, i actualment el projecte es troba en fase de redacció. El passat mes de febrer El conveni signat entre Ajuntament i Adif permetrà la tramitació i aprovació del Pla de Millora Urbana d’aquest sector, en paral·lel a l’execució de les obres de cobertura de les vies en aquest primer tram i la millora de l’estació.

En el termini màxim d’un any i mig, d’acord al conveni, es tramitarà i aprovarà el Pla de Millora Urbana i després de l’aprovació definitiva, Adif iniciarà l’execució de les obres de cobertura. “Granollers veurà com el tren deixa de ser una barrera, el cobriment suposa obrir uns nous espais per a la ciutat, donant continuïtat a la trama urbana i millorant la qualitat de vida dels veïns”, ha assenyalat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Sobre la llosa de cobertura, de 400 metres, s’aconseguirà una nova superfície d’espai públic i zona verda de més de 8.000 metres quadrats que permetrà l’ampliació del Parc de Torras Villà i una millor accessibilitat entre barris, a banda i banda de la via. “Ens permetrà unir dos parts de la ciutat amb una zona verda i transformar-ho en un passeig”, assenyala l’alcaldessa, Alba Barnusell.

L’actuació també inclou la reordenació i millora de l’estació Granollers Centre per possibilitar l’alliberament dels serveis ferroviaris dels terrenys. “Es traslladaran aquests serveis i es construiran noves vies, el projecte està aprovat del gener i s’executarà en 8 mesos”, explica Sánchez.

Aquesta actuació permetrà acollir sòl residencial que fixi el PMU i transformar-lo en parcel·les edificables, que li correspondran a Adif com a propietari únic del sector.

Nova estació a Parets

Un altre municipi del Vallès Oriental que veurà millorats els serveis ferroviaris és Parets del Vallès, on es remodelarà per complet l’estació actual i s’hi crearà una nova zona d’aparcament. “La intermodalitat resumeix aquestes accions, com fer que el ferrocarril pot ser la solució més atractiva per als ciutadans, facilitant nusos d’intermodalitats”, explica Sánchez.

En aquest cas, el projecte es troba en fase de redacció, i preveu un finançament a tres bandes, el 60% per part d’Adif, el 19% de la Generalitat i el 19% de l’Ajuntament. L’obra es preveu finançar amb fons europeus, i permetrà crear una zona d’aparcament amb cent vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona