Infraestructures i serveis

Obert el tercer carril de la C-17 a Granollers

El tram que va fins a Parets del Vallès en sentit Barcelona ha suposat una inversió de 10,5 milions d’euros

Els usuaris de la C-17 van estrenar ahir el nou tram de tercer carril entre Granollers i Parets del Vallès en sentit sud, és a dir, cap a Barcelona. Aquesta actuació, que ha tingut un cost de 10,5 milions d’euros, permet millorar la mobilitat de la ciutadania i potenciar diversos sectors d’activitat econòmica que se situen a l’entorn d’aquesta via. El secretari general del Departament de Territori, Ricard Font, que ahir va visitar l’obra amb alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental i membres del Departament, va destacar la importància de l’obra, que serveix, segons va explicar, per “guanyar en seguretat, reduir la congestió i contribuir a la reducció d’emissions i a la lluita contra el canvi climàtic”.

Els treballs han consistit en la construcció d’un tercer carril i la reordenació d’accessos a la calçada en sentit Barcelona, entre l’enllaç amb la C-35 i la ronda sud de Granollers, la C-352. Es tracta d’un tram de 4 quilòmetres que transcorre pels municipis de Granollers, Lliçà de Vall i Parets del Vallès. El carril addicional s’ha construït integrant com a tercer carril el ramal que s’incorpora des de la ronda sud de Granollers, fins passat l’enllaç de la C-35, on la carretera actualment ja tenia tres carrils. L’ampliació de la calçada ha comportat l’adaptació de les connexions dels ramals d’entrada i sortida dels enllaços i s’ha generat una nova sortida dels del tronc de la C-17 al quilòmetre 17 per millorar l’accessibilitat al polígon de Llevant. D’altra banda, per absorbir el trànsit que es generarà els pròxims anys a les zones industrials de Parets, s’ha remodelat l’enllaç entre la C-35 i la C-17. Font va reconèixer que el repte pendent és resoldre l’enllaç amb l’AP-7, que ara es fa amb dos carrils i pot generar congestió. En aquest sentit, va assenyalar que el Departament està “en converses intenses amb l’Estat” i va dir que aquest mateix any hi haurà un projecte compartit per desencallar aquesta actuació. La Generalitat preveu invertir-hi 6,6 milions d’euros.

LA XIFRA

4
quilòmetres
té el nou tram de tercer carril de la C-17 entre Granollers i Parets del Vallès en sentit Barcelona.

Inversió de més de 60 milions d’euros

Els treballs per a la creació d’aquest tram de tercer carril s’emmarquen en el pla d’actuacions que, per valor de 60 milions d’euros, el govern està desplegant a la C-17, un important eix de comunicació entre l’àrea de Barcelona, el Vallès Oriental, Osona i el Ripollès. A hores d’ara s’està treballant en el tercer carril en sentit nord, entre Parets del Vallès i Granollers, unes obres amb un pressupost de 18 milions que finalitzaran el primer trimestre del 2023. També estan en execució les obres per instal·lar proteccions acústiques a la C-17 entre la Garriga i Tagamanent, per valor d’1,2 milions, i a la tardor començaran els treballs també d’apantallament entre Granollers i Canovelles, amb un pressupost previst d’1,8 milions. La millora de l’accés a Sant Martí de Centelles i Aiguafreda, que té un cost de 2,3 milions, finalitzarà aquesta primavera. Els treballs per millorar la seguretat i l’accessibilitat en aquest àmbit finalitzaran aquesta primavera. La millora de l’accessibilitat a Mollet del Vallès i Martorelles en l’àmbit de la Vinyota ha començat recentment i té un termini d’execució d’11 mesos i una inversió d’1,9 milions. En breu s’han d’adjudicar les obres de reordenació d’accessos i del nou enllaç per millorar la connectivitat de diverses zones industrials a Granollers i Lliçà d’Amunt, i s’està redactant el projecte per construir una passarel·la per a vianants sobre la C-17 a Parets, que està previst que es liciti aquesta tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona