Infraestructures i serveis

Blanes situarà la policia prop de l’escola Sa Forcanera

L’Ajuntament estudia fer la nova seu en uns terrenys municipals al costat de la carretera de Tordera

Destinarà 4,2 milions d’euros al projecte, que inclou també la seu de Protecció Civil

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha decidit que la nova prefectura de la Policia Local i Protecció Civil anirà a una parcel·la municipal que hi ha al costat de l’escola Sa Forcanera. Aquest any s’han complert 100 anys de la creació de la Policia Local de Blanes, i encara hi ha algunes mancances dins del cos, com ara tenir unes dependències policials en consonància amb el volum d’activitat del municipi o un reglament intern. En el segon cas, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha anunciat que ja s’està elaborant el document. En el primer, el consistori també està fent petites passes per aconseguir la construcció d’aquest equipament.

De moment ja s’ha projectat com havia de ser la comissaria i el govern local ha acordat fer-la en un solar de propietat municipal i que està al costat de l’escola Sa Forcanera i molt a prop de la gran superfície Decathlon. La prefectura de la Policia Local i de Protecció Civil estarà connectada amb la carretera GI-682 que va de la Tordera a Lloret de Mar. A més, aquesta ubicació permetrà un accés ràpid als cossos de seguretat a qualsevol punt del municipi. Des del 2020 els tècnics municipals han estat “dissenyant” aquesta prefectura. No es tracta d’un projecte arquitectònic sinó de definir quins serveis i instal·lacions ha de tenir i altres tasques de gestió interna. Una vegada hi ha el “marc” i la ubicació, l’alcalde assegura que cal “donar-hi forma”.

Àngel Canosa ha assegurat que es preveu tenir enllestit l’avantprojecte al llarg d’aquest primer trimestre de l’any. Una vegada estigui a punt, l’Ajuntament farà una “licitació conjunta” de la redacció del projecte i la construcció de la prefectura que permetrà “guanyar temps” i garantir que aquest mateix 2022 es desencalli el projecte.

Per tal de tirar endavant la redacció del projecte i també la construcció de l’equipament, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat una partida plurianual de 4,2 milions d’euros. Es preveu que aquesta dotació pressupostària sigui suficient. De tota manera, Canosa ha avisat que encara no hi ha una xifra tancada. L’objectiu és cenyir-se a la quantitat al màxim possible. “No pot ser que si diem que ens gastem 4 milions, al final sigui el triple”, ha afegit l’alcalde de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla