Calonge i la UdG reforcen la gastronomia i el turisme
La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme convoca ajuts que permetran cobrir totalment o parcialment la matrícula dels crèdits del màster
Set estudiants ja enllesteixen els últims treballs
La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni convoca ajuts destinats a estudiants de màsters de la Universitat de Girona relacionats amb l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació. Aquestes beques, amb un import màxim de 3.000 euros cadascuna, es destinen a cobrir totalment o parcialment l’import dels preus públics de la matrícula de 60 crèdits d’un màster oficial cursat a la UdG.
Els estudiants hauran de presentar un treball que aprofundeixi en la problemàtica d’aquests potents sectors, sense limitació pel que fa al territori. L’alcalde, Jordi Soler, destaca la importància que un ajuntament com el de Calonge-Sant Antoni s’impliqui en la universitat en un punt clau com és el turisme, ja que permetrà “generar oportunitats i sinergies”. Els beneficiaris de la beca són estudiants del màster de biotecnologia alimentària i el de turisme cultural.
Treballs de referència
Un cop acabat el període acadèmic, els resultats dels set treballs finals de màster s’hauran de presentar públicament.
Els actuals becats estan enllestint treballs de diversa tipologia, com ara un estudi de les tres rutes del vi catalanes adherides a Acevin i també propostes per donar un valor afegit a la ruta del vi DO Empordà; anàlisis de la gestió turística de Porto; les xarxes socials en la gastronomia; el calendari d’advent en viu com a proposta gastronòmica i cultural a Girona; una investigació vinculada al que seria la línia de recerca d’aromes de la Masia I+R d’El Celler de Can Roca; la promoció i adaptació de l’oferta gastronòmica de la Costa Brava al mercat xinès, i la promoció i adaptació de l’oferta enològica de la Costa Brava també al mercat xinès. Aquests últims treballs els fan dues estudiants de la zona que fan el màster en turisme cultural de la UdG.