L'Ajuntament de Montgat multarà les famílies acampades al parc del Tramvia

L'Ajuntament de Montgat va reiterar ahir la seva voluntat de sancionar econòmicament les famílies que des de fa més de 10 dies acampen al parc del Tramvia, després que a principis de mes fossin desallotjades de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i asseguressin que no tenen on viure. La regidora de Comunicació del consistori montgatí, Cristina Ares (PSC), va explicar ahir que l'aixecament d'actes administratives per ocupació de la via pública que durant tots aquests dies està duent a terme la policia local respon a «l'obligació de fer complir l'ordenança municipal» i desembocarà en la imposició de les multes econòmiques que aquesta normativa preveu. Unes sancions que, segons l'ordenança, poden oscil·lar entre els 50 i els 3.000 euros, segons si la instrucció considera la infracció lleu, greu o molt greu.

La majoria de les famílies acampades deien ahir que no tenen prou recursos per pagar aquestes multes, tot i que els pocs que sí que ho podrien fer han assegurat que l'amenaça de les sancions no els faran abandonar el parc perquè tots ells reiteren que en aquests dies no han trobat cap altre lloc on residir. En aquest sentit, els afectats diuen haver-se interessat per uns pisos públics situats al barri de la Pau, als quals, però, no poden accedir perquè no estan empadronats a Barcelona. D'altra banda, l'Ajuntament ha dit que, per respecte a la llei, no pot desallotjar les famílies per la força, tot i afegir-hi que s'estan buscant altres vies –com ara la de la fiscalia– per aconseguir el cessament de l'acampada. Amb tot, i mentre aquesta continuï sense generar conflictes amb altres veïns, el consistori ignora si l'assentament s'allargarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.