Els ocupants de la caserna de Montgat es resisteixen a abandonar l'acampada

L'Ajuntament conclou que no pot donar-los sostre, els acusa de delictes i diu que tenen alguns ajuts

La regidora de Comunicació de l'Ajuntament de Montgat, Cristina Ares (PSC), va llegir al matí un comunicat signat per totes les forces polítiques del consistori en què es deia que aquest no disposa de mitjans «ni materials ni econòmics per oferir una solució definitiva» a la situació de les famílies, tot assegurant que després que aquestes fossin desallotjades va contactar amb diferents administracions –com el Departament d'Habitatge– per solucionar la problemàtica, sense obtenir cap resultat satisfactori. La declaració municipal reiterava que els serveis socials de la vila «han atès i presten servei» a totes aquelles persones que ho han sol·licitat, i hi afegeix que a l'administració local li consta que alguns dels ocupants de la caserna reben prestacions a través de la Generalitat. L'Ajuntament va recordar que «no pot ni ha de premiar o privilegiar» les persones que «incompleixen la llei i utilitzen el xantatge» per aconseguir els seus objectius, a banda d'indicar que en quatre anys la policia local ha fet 41 actuacions relacionades amb els ocupants de la caserna, que inclouen diligències per delictes de lesions, presumptes robatoris, possessió de substàncies estupefaents i aldarulls, que «han pertorbat la tranquil·litat dels veïns del barri».

En conèixer la posició de l'Ajuntament, els veïns –que des de dimecres continuaven acampats al parc del Tramvia– van contradir la versió municipal i van negar aquestes acusacions. Assabentat de la intenció del consistori d'ordenar als agents policials l'aixecament de l'assentament per respectar l'ordenança de civisme, una de les veïnes va córrer cap a l'edifici, sense que els agents poguessin evitar que s'enfilés fins al tercer pis pujant per la façana. Per la seva banda, altres familiars van presentar-se a l'edifici consistorial per tractar de parlar directament amb representants del govern. Algun d'ells, i durant una reunió de dues hores, van ser rebuts per diferents regidors i per l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), que van oferir-los gestionar-los el seu acolliment per part de la Fundació Arrels d'atenció a persones sense llar. Els veïns, però, s'hi van negar i van abandonar l'Ajuntament per tornar, com a mesura de pressió, a la seva acampada, on ja els esperava la dona enfilada al pis, rescatada pels bombers. Al vespre, la policia va iniciar el procés per multar les famílies per ocupació del parc, després de demanar-los de nou que abandonessin l'espai i de rebre la mateixa negativa. En tancar aquesta edició, els agents tractaven de convèncer els veïns, «sense arribar a l'enfrontament violent», segons l'Ajuntament, perquè marxessin.

D'altra banda, i per evitar que els ocupants entrin als pisos buits de la promoció del Turó del Sastre, l'Impsòl va situar-hi ahir tres vigilants que dia i nit controlaran l'accés als immobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.