Societat

parelles de fet

Inici del registre d'unions estables a Tarragona

“Fa catorze anys que som parella i hem decidit fer el pas per poder gaudir dels avantatges legals que suposa, com és el fet de poder cobrar la pensió de viudetat si un dels dos faltés”, sosté l'Antonio. Ell i la seva parella, la Raquel, són de Constantí i tenen dos fills –la Zaira i l'Izan–, i aquest dimecres han estat la primera parella que s'ha inscrit oficialment en el registre de parelles estables de Tarragona, el nou servei que ofereixen els serveis territorials de Justícia a la ciutat i que obre la possibilitat de poder regularitzar qualsevol relació a través d'aquesta via, que, durant el primer dia, també va incloure parelles de Reus i Tarragona.

Els serveis de Justícia a Tarragona assenyalen que aquest servei unificarà tota la informació sobre parelles estables i que, a diferència dels censos fins ara disponibles només en alguns ajuntaments, dificulta el frau perquè es revisaran periòdicament i facilita l'obtenció de certificats.

Pel que fa als drets i deures que implica la relació constituïda com a parella estable, Justícia recorda que aquestes unions igualen les obligacions pel que fa a les successions, els fills en comú, els reagrupaments familiars i les compensacions econòmiques a les d'un matrimoni comú; a més, permeten compensacions econòmiques en cas de separació i pensió de viudetat, sempre que es compleixin dos anys de registre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia