Medi ambient

Medi Ambient

Impulsen un procés participació a Reus per redactar l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions

El consistori preveu iniciar les reunions a l’abril perquè la regulació sigui aprovada entre el setembre i l’octubre

L’Ajuntament de Reus engegarà un procés participatiu per redactar l’ordenança que ha de regular la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat. Es preveu que les reunions s’iniciïn a partir del mes d’abril i que el document es pugui aprovar entre el setembre i l’octubre. Es faran, segons la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez, quatre àmbits de consulta: el polític, el tècnic, el territorial i el públic. Vázquez ha especificat que tot i que el consistori “no té cap criteri preestablert”, sí que tenen clar que “han d’anar de la mà d’altres municipis veïns”, com és el cas de l’Ajuntament de Tarragona, qui també es veu obligat a implementar aquesta ZBE.

La futura Zona de Baies Emissions cobreix, segons fonts municipals, 2,68km2 de zona totalment urbana dels 52,8km2 que té Reus. Hi resideix el 66% de la població . D’aquesta manera es vol complir amb les obligacions que preveu el projecte de decret pel qual s’aprova el Pla de Qualitat de l’aire, horitzó 2027, de la Generalitat. Segons Vázquez, aquesta ordenança serà el document que definirà normativament els criteris d’accés i circulació de la ZBE a la ciutat, per poder determinar quins vehicles podran entrar i circular dins d’aquesta zona. Abans de començar a redactar aquesta regulació, el consistori es reunirà amb la ciutadania per “recollir propostes i consideracions”. En l’àmbit polític es crearà una comissió amb tots els grups municipals, tècnics especialistes del consistori i representants d’entitats. En el tècnic es reuniran amb els treballadors vinculats directament al projecte com Guàrdia urbana, Mobilitat i Salut entre d’altres. I pel que fa al territorial, es volen mantenir trobades amb diversos ajuntaments de Catalunya i l’autoritat del Transport Metropolità.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA