Medi ambient

CISTELLA

Detecten deficiències en l’estat dels cavalls del batlle de Cistella

Els Agents Rurals van detectar algunes deficiències en l’estat i els documents de dos cavalls de l’alcalde de Cistella. Els agents van rebre una denúncia anònima sobre un possible cas de maltractament animal en una finca del terme municipal de Cistella i van portar a terme una inspecció. Segons fonts d’Agents Rurals, van detectar “algunes deficiències” en l’estat i els documents de dues egües. Per això, el propietari i alcalde de Cistella, Enric Gironella, va ser informat de les irregularitats detectades i van anunciar que “de forma immediata” s’informaria els serveis veterinaris oficials del Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural (DAAC).

En concret, la denúncia parlava de “cavalls abandonats amb símptomes evidents de desnutrició i abandonament”, segons una nota anònima que van fer arribar “per por de represàlies”.

Per la seva banda, Gironella va declarar a aquest diari que aquesta denúncia ha vingut “per temes polítics” i que els cavalls “estan bé, tenen la seva aigua, tenen la palla i tenen un cobert”. També va especificar que els cavalls “són molt grans, un té 30 anys i l’altre 25” i va afirmar que no hi ha cap símptoma de maltractament. “Soc una persona a qui agraden els animals, no hi ha cap mena de maltractament ni ho faria mai”, va dir. “Si tinc animals és perquè m’agraden i per tractar-los bé, si no els pogués cuidar no els tindria.” L’alcalde va remarcar que li sap greu aquesta denúncia “perquè el maltractament animal és una cosa molt forta que no toca, no és veritat”.

Finalment, va declarar que no pensava fer cap acció respecte d’aquest tema per “una rabiola de nens petits”, que preferia “deixar passar el tema i que s’acabi aquí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona