Medi ambient

onada de calor

Avís de xàfecs amb fort vent a set comarques i alerta de nit roent metropolitana

La possibilitat de tempesta i vent molt fort que ahir va provocar danys en teulades de l’Alt Urgell s’estén a la Noguera, la Segarra, l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès

Meteocat adverteix de perill molt alt per calor nocturna al Barcelonès i Baix Llobregat

L’onada de calor arriba avui al seu punt àlgid tenint en compte que la temperatura encara pujarà una mica més respecte a la d’ahir superant-se els 41ºC a Ponent, interior de l’Ebre, Catalunya Central i interior del quadrant nord-est. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès per avui i la propera matinada dos avisos per intensitat de pluja i calor. El pronòstic de xàfecs de tarda acompanyats de possible tempesta i forts vents que ahir van causar danys en diverses teulades del municipi de Ribera d’Urgellet, a l’Alt Urgell, s’estén avui cap a les comarques veïnes de la Noguera i el Berguedà però també cap a la Catalunya Central fins a la Segarra, l’Anoia i el Bages.

Tot i que l’avís d’intensitat de pluja és moderat perquè la previsió és de xàfecs de 20 l/m² en mitja hora, la precipitació pot anar acompanyada de tempesta i ratxes fortes de vent. És una situació semblant a la d’ahir quan una ventada forta va aixecar quatre teulades d’immobles a Adrall i Ribera d’Urgellet i es va haver de tallar la C-14 en ambdós sentits per l’enrunament d’un dels sostres al mig de la carretera. De fet, els bombers de la zona van rebre vint avisos mentre el SMC va emetre avís de temps violent a la zona amb ratxes de vent superiors als 25m/s.

Des del SMC s’admet la possibilitat que a l’Alt Urgell es produís ahir un esclafit tot i que es recorda que danys com aquests els pot provocar una forta ratxa de vent associada a una tempesta violenta. En qualsevol cas, el Meteocat adverteix que avui la situació serà molt semblant en les set comarques on s’ha estès l’avís i no es descarta que es pugui produir temps violent en algun punt d’aquestes des de les dues del migdia fins a les vuit del vespre.

El servei meteorològic, però, llança una alerta màxima per calor nocturna per a la propera nit al Barcelonès i el Baix Llobregat. Es pronostica una nit roent que també pot ser tòrrida al Vallès, el Maresme, el Garraf i l’Alt Penedès. El pròleg ha estat aquesta nit passada, “excepcionalment càlida” amb valors propers als 30ºC de mínima. Així, per exemple, a Barcelona la temperatura no ha baixat de 29,8ºC a Can Bruixa, de 29,1ºC al Raval o de 28ºC a l’Observatori Fabra. No són les mínimes més altes registrades perquè la nit del 28 al 29 de juny del 2019, per exemple, l’Observatori Fabra va registrar una mínima de 31,2ºC, o Can Bruixa, 29,9ºC del 4 al 5 d’agost de l’any anterior.

En qualsevol cas sembla que la temperatura d’aquesta onada de calor toca sostre avui a l’interior del país fins al vespre i la propera matinada amb la nit més roent a la costa barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva