Medi ambient

Han de rescatar 324 peixos al Segre i a l’Empordà en moren per la sequera

El baix cabal del riu Segre entre Puigcerdà i la Seu d’Urgell posa en risc vital diverses espècies de peixos i ha obligat el Departament d’Acció Climàtica a fer una operació de rescat. Els Agents Rurals van traslladar ahir 324 peixos (truites, barbs i llops de riu) d’un tram del riu amb poc cabal a un altre punt del Segre amb aigua més estable i permanent. Carolina Ramos, cap de projecte especialitzat de Forestal Catalana, del Departament d’Acció Climàtica, explica que la manca de pluges i les altes temperatures d’aquest estiu han suposat una disminució de cabals, fet que ha derivat en actuacions de rescat de fauna piscícola amb caràcter d’urgència com la del Segre. Segons el cap de l’àrea bàsica d’Agents Rurals de la Cerdanya, Josep Pujol, a l’estiu és habitual que el riu Segre pateixi episodis “d’estrès hídric”, tenint en compte que és un període en què hi ha una major utilització de l’aigua per a captacions de reg i per generar energia. Les tempestes dels últims dies en aquesta zona han fet que els afluents del Segre estiguin aportant més cabal, amb la qual cosa calculen que la situació del riu anirà millorant. També el cos d’Agents Rurals mesuren el cabal ecològic del riu Segre per comprovar-ne la qualitat.

En canvi, la sequera extrema ha provocat la mort de desenes de peixos a l’estany de Castelló dels Aiguamolls de l’Empordà. La falta d’aigua i les altes temperatures han provocat una situació d’anòxia, una falta d’oxigen a l’aigua. Això ha fet que els peixos no poguessin sobreviure i ha generat la imatge de desenes d’exemplars flotant morts a l’estany. Es tracta sobretot de llisses, una espècie habitual d’aquest hàbitat i que s’ha vist afectada directament per la sequera. El director general de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur, dona per fet que es tornaran a produir situacions d’aquest tipus i aposta per “solucions d’arrel”. En aquest sentit, Vilahur aposta per no fer “petits pedaços” com ara retirar els peixos morts, sinó que el que cal és implementar una política mediambiental basada en la reducció del CO2, gravant les emissions més contaminants. “Estem tendint a tenir menys precipitació i el que hem de fer és posar impostos lligats a la reducció de carboni”, va concloure ahir.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/11-mediambient/2325911-rescaten-mes-de-320-peixos-d-un-tram-del-segre-pel-baix-cabal-del-riu-entre-puigcerda-i-la-seu-d-urgell.html

2325911



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva