Medi ambient

Comença el tractament pel mosquit als arrossars del Delta de l’Ebre

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha iniciat aquest dimarts els tractaments contra la plaga de mosquits en els arrossars perimetrals de les zones urbanes del Delta de l’Ebre. La novetat d’aquest any és que es farà un quart tractament per millorar l’eficàcia i reduir la població dels mosquits en ple estiu, una demanda molt reivindicada. A més, a diferència d’altres temporades, aquest any també es podrà abocar el biocida en conreus de cultius ecològics, fet que ajudarà també a reduir la presència de mosquits.

El Consorci confia en que serà una campanya amb pocs mosquits. Però ja asseguren que es tracta “un any especial i de proves” per la sequera i les restriccions de regadiu que estan patint els arrossaires. A més, no esperen poder valorar l’impacte de la plaga “fins a la tardor”, segons el director de l’àrea de Salubritat del COPATE, Raül Escosa.

L’inici del tractament, segons informa l’ACN, s’ha avançat “unes setmanes abans del que és habitual” per poder fer realitat el quart abocament dels biocides. Caldrà veure amb el balanç de la campanya a la tardor si aquest quart tractament es consolida i s’implementa o es descarta per als pròxims estius. El director tècnic del COPATE, Raül Escosa, ha remarcat que el quart tractament serà molt eficaç per “millorar la qualitat de vida i de sanitat dels habitants i visitants” del Delta.

D’altra banda, el COPATE també començarà aquesta setmana els mostrejos de la mosca negra als rius Ebre i Segre i preveuen poder fer el tercer tractament cap el 20 de juny. El segon tractament es va retardar per una avaria greu en l’helicòpter i per un contratemps en comprar el BTI. Amb tot, el Consorci assegura que s’anirà recuperant el retard i que afectarà la població de mosca adulta ni tampoc se’n ressentiran els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona