Medi ambient

Activada l’alerta dels plans Ventcat i Neucat per un nou episodi de vent, neu i fred

Les comarques més afectades per la ventada seran l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Baix i l’Alt Camp

Protecció Civil demana prudència

Protecció Civil ha activat novament aquest dijous al matí la fase d’alerta del pla per risc de vent Ventcat i també la del pla Neucat i ha demanat prudència davant d’un nou episodi de vent, neu i fred. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent tornarà a bufar amb intensitat a partir de la tarda i ho farà de component nord i oest, girant a nord de cara a la matinada. Les comarques més afectades seran l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, l’Alt i el Baix Camp, tot i que el fenomen serà generalitzat i amb ratxes de més de 90 kilòmetres per hora.

Pel que fa a la neu , durant la tarda i la nit d’aquest dijous s’ha d’intensificar al Pirineu i podria afectar també altres comarques de fora amb nevades més febles. La combinació de vent i neu produirà el fenomen del torb, per la qual cosa es desaconsellen les activitats d’alta muntanya.

De matinada el fort vent es mantindrà i de cara al matí i fins al migdia de divendres quedarà restringit al sud i a les comarques del Pirineu i Prepirineu, sobretot oriental, i l’Alt Empordà. El

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi que va començar dilluns 1.196 trucades per 921 incidents.

Pel que fa a la neu, l’SMC afirma que es pot superar el llindar de més de cinc centímetres per sobre dels 600 metres a totes les comarques del Pirineu i Prepirineu, sobretot occidental. Al Pirineu nevarà a totes les cotes, i a la resta, la cota de neu durant la tarda pujarà fins a situar-se entorn dels 800 metres, tot i que puntualment es mantindrà al voltant dels 500 metres.

Temperatures mínimes extremes

De cara a la nit de divendres a dissabte, l’SMC ha emès un avís per temperatures mínimes extremes a la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i laCerdanya, i de matinada i fins al matí gairebé a tot l’interior del país. Les glaçades podran ser fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta.

Per últim, hi ha una desena de carreteres afectades per neu. En cinc és obligatori circular amb cadenes i en quatre el gel i la neu obliga a extremar la precaució. En concret, les cadenes són obligatòries a la BV-4031 entre Castellar de N’Hug i Toses, la C-142b per accedir al Pla de Beret, la C.147 a Esterri d’Àneu, la C-28 de Vielha al Port de la Bonaigua i la LV.5055 entre Vielha i Vilamòs. A més, la BV-4024 està talada per fortes ratxes de vent i neu cap a Coll de Pal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona