Medi ambient

Rècord d’avisos per l’alt risc d’incendis

L’extrema sequera ha fet activar el nivell màxim d’alerta en 26 dies de l’estiu

S’han calcinat 6.136 hectàrees

Durant la campanya forestal d’aquest estiu s’han produït un total de 260 incendis a Catalunya que han arrasat un total de 6.136 hectàrees. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va remarcar, però, que la potencialitat dels focs podria haver estat molt superior, tenint en compte les condicions adverses d’extrema sequera, que podrien haver arribat a cremar un total de 100.000 hectàrees. Elena va valorar positivament que, tot i declarar-se més incendis que el 2021, s’hagi cremat menys superfície i ho va atribuir a la previsió i “l’aplicació d’intel·ligència” per part dels Bombers i l’autoresponsabilitat de la ciutadania.

Un exemple clar de l’adversitat d’aquest estiu pel que fa al foc són les activacions dels plans Alfa (el dispositiu dels Agents Rurals de prevenció d’incendis que imposa restriccions) i que s’ha activat en nivell 3, el màxim grau d’alerta, en 26 dies de l’estiu, un rècord històric. El conseller va alertar que, com a conseqüència de l’emergència climàtica, la prevenció s’allarga tot l’any i va recordar l’incendi que al febrer va arrasar 400 hectàrees a Roses. El titular d’Interior va assegurar que “obliga a no relaxar-se” i va anunciar que s’està treballant en una nova promoció de 250 places dels Bombers, a més d’una convocatòria de 100 places d’Agents Rurals que ja està en marxa. “Hem superat un altre estiu dificilíssim”, hi va afegir Elena, que va explicar que la intervenció humana s’ha reduït en la causa dels incendis, en un 70% quan abans eren 9 de cada 10. Gairebé un 31% dels incendis aquest estiu han tingut una causa natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA