Medi ambient

El Govern invertirà 159 milions en renovables a les depuradores

Aquest 2022 ja es preveu que s’hi destinin 3,3 milions per construir parc fotovoltaics a 29 depuradores

El govern de la Generalitat invertirà un total de 159 milions d’euros els propers deu anys per aconseguir que el 78% de l’energia que requereixen les depuradores se subministri a través de fonts renovables. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) impulsa aquest pla d’eficiència energètica, en el qual es té en compte la instal·lació de plantes fotovoltaiques i la generació de biogàs a partir del procés per depurar les aigües residuals. Així ho ha manifestat la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, en l’acte de presentació que s’ha fet a Cassà de la Selva, on ha visitat la depuradora d’aquest municipi. Segons Jordà, d’aquesta manera, el govern català contribuirà a “impulsar la transició energètica” i, també, “donarà exemple”.

Per aquest 2022, el pla ja preveu invertir 3,3 milions d’euros per construir parcs fotovoltaics a 29 depuradores de tot Catalunya. Tindran una potència total de 2.396 kWpic i generaran l’energia equivalent a la que consumeixen 1.100 llars al llarg d’un any. Una d’aquestes depuradores serà la de Cassà de la Selva, on s’hi instal·laran deu plaques, que tindran una capacitat de producció anual de 14.880 kWh. A la demarcació de Girona, aquest any també es posaran parcs solars a les depuradores de la Bisbal d’Empordà, la Jonquera i Santa Coloma de Farners. A la resta del país seran Igualada, Martorell, Masquefa, Abrera, Vacarisses, Monistrol de Montserrat, Gelida, Rubí, Terrassa, Móra d’Ebre/Móra la Nova, Vila-seca i Salou, Torredembarra, Agramunt, Alcarràs, Balaguer, Solsona o les Borges Blanques, entre altres.

Pel que fa al biogàs, el pla d’eficiència energètica que impulsa l’ACA preveu que des d’ara i fins al 2027 se’n dupliqui la producció a través de depuradores. Actualment, l’energia generada a partir del biogàs és de 44 GWh/a, cosa que representa un 14% del consum renovable.

L’objectiu és que, dins el període de planificació, es dupliqui la producció de biogàs a partir de depuradores (passant dels 43.600 MWh/any als 110.348(). I que, d’aquesta manera, el consum a través d’aquesta font renovable passi del 14% fins a situar-se proper al 40%.

En la visita, la consellera ha inaugurat l’ampliació de la depuradora de Cassà de la Selva, que ha costat 4.4 milions d’euros. Amb aquesta millora, la depuradora, que dona servei a Cassà i a Llagostera, gairebé ha duplicat la seva capacitat de tractament. S’ha passat dels 2.984 metres cúbics al dia (equivalents a 17.406 habitants) als 5.968 (equivalents a 29.840).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona