Medi ambient

Més de 70.000 visitants, al Marimurtra

Són xifres del 2021, en què el jardí botànic de Blanes va registrar la meitat dels del 2019

El jardí botànic Marimurtra de Blanes va rebre un total de 70.807 visitants durant el 2021, xifra que consolida la recuperació dels efectes de la pandèmia, tot i que representa tan sols la meitat dels visitants que es van rebre el 2019, i que consolida l’equipament com un dels més visitants en l’àmbit turístic a la Costa Brava. Fonts de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del jardí, afirmen que gairebé dos de cada tres visitants han provingut d’àrees de molta proximitat, sobretot les comarques catalanes fins al Rosselló i al Llenguadoc.

Segons la fundació, doncs, ha estat molt rellevant la presència del visitant de quilòmetre zero, que han valorat la seguretat, la salut, l’aire lliure i la proximitat d’equipaments com Marimurtra. Això es mostra especialment en el fet que els mesos de novembre i desembre del 2021 han estat els millors dels quals es té registre –des del 2003–, superant fins i tot els resultats del 2019.

El turisme internacional ha provingut sobretot del centre d’Europa i s’ha activat en l’últim terç de l’any, a partir del setembre, coincidint amb el relaxament en aquests països de les mesures de contenció de la covid-19. Per contra, els visitants de països que tradicionalment han estat al capdavant d’aquests registres, com el Regne Unit o Rússia, s’han vist molt penalitzats per les restriccions causades per la pandèmia. Les dificultats de la mobilitat internacional han tingut un efecte molt sever en aquests mercats emissors.

Per al present any, la Fundació Carl Faust preveu una millora, tot i que no una recuperació, del nombre de visitants. En concret, ha fet una previsió que té en compte una certa recuperació del sector turístic, però que encara situarà les xifres globals a una certa distància de les recollides el 2019. Finalment, ha posat en relleu que les entrades representen entre un 60% i un 70% dels ingressos de la fundació, que dedica els seus esforços al manteniment del jardí botànic i a projectes de recerca, conservació i divulgació científica relacionats sobretot amb l’àmbit de la botànica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona