Societat

Trànsit

afectacions pel temporal

El vent i la neu compliquen la mobilitat

Les ventades obliguen a extremar la prudència en alguns punts de l'A-2, C-14, AP-2, A-P7, N-230 i C-32, dues carreteres estan tallades per la neu i calen cadenes a quatre més

Aquest cap de setmana no s'ha produït cap accident de trànsit

Les ventades que afecten tota Catalunya i el temporal de neu al Pirineu han complicat aquest diumenge la mobilitat de l'operació tornada del cap de setmana a les carreteres catalanes, sobretot a les comarques de Tarragona, Lleida i el Baix Llobregat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

En el seu balanç de les incidències del cap de setmana, Trànsit destaca que des del divendres al migdia fins a les vuit del vespre d'aquest diumenge no s'ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes. Sí que s'han registrat tres accidents de trànsit, un aquest diumenge i els altres dos dissabte, tots ells de caràcter lleu.

Un accident a la C-31 a Montgat ha causat el tall de dos carris en sentit nord i ha provocat aturades de 2 km.

Els problemes de mobilitat més notables d'aquesta tarda han estat a la C-16, amb 7 km entre Bagà i la Nou de Berguedà, 4 km a Cercs i 5 km a Berga; 6 km a la C-14 a Organyà; 3 km a la C-17 a Lliçà de Vall; 4 km a la C-55 a Castellgalí; 1,5 km a la C-17 a Ripoll; 1 km a la N-145 a les Valls de Valira, i 1 km a la N-340 a Vallirana.

Per tal minimitzar les congestions de la tornada s'han disposat mesures especials de regulació del trànsit a la C-16 a Berga i Cercs, a la C-55 a Castellgalí i a la C-17 a Ripoll.

A causa del vent cal extremar la prudència a l'autovia A-2 entre els municipis de Soses i Tàrrega (Urgell); a la C-14 de Reus a Alcover (Alt Camp); a l'autopista AP-2 entre el Vendrell (Baix Penedès) i Lleida, a l'AP-7 i l'N-340 entre Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i Salou (Tarragonès), i a la C-32 a l'àrea del Baix Llobregat.

Precisament en aquesta última via, aquesta tarda s'ha hagut de restringir la circulació en sentit sud per la caiguda d'un arbre a la calçada, cosa que ha provocat cues d'1,5 km.

A més, la C-13 ha estat tallada a Vilanova de la Barca en direcció Lleida i s'han fet desviaments per la C-13z.

Pel que fa a les afectacions a les carreteres que de muntanya, cal extremar la prudència a la C-16 al tram d'Urús (Cerdanya) per gel i neu a la calçada. En aquest punt s'han produït 2 km de retencions quilòmetres aquesta tarda per la regulació del trànsit al túnel del Cadí.

Pel mateix motiu s'ha restringit la circulació de vehicles de tercera categoria en el tram entre Vilaller i Vielha de la carretera N-230.

La BV-4024 està tallada des de Guardiola de Berguedà a Coll de Pal per congestes de neu i la BV-4031, a Castellar de N'Hug.

És obligatori circular amb cadenes a la C-142b per accedir al Pla de Beret, la C-28 a Alt Àneu (Port de la Bonaigua), l'L-500 de Pont de Suert al Balneari de Boí i la l'L-501 de la Vall de Boí a Pla de l'Ermita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia