Santa Coloma, un dels pocs municipis que abaixarà els impostos municipals

L'Ajuntament elabora un pressupost de «contenció» basat en la retallada de despeses de personal

Com en els altres municipis, l'austeritat serà central aquest any en el procés d'elaboració dels pressupostos i l'establiment dels preus públics a Santa Coloma de Gramenet. La bona notícia per als colomencs, però, és que pagaran menys impostos que l'any passat. L'alcalde, Bartomeu Muñoz (PSC), ha anunciat que l'elaboració dels preus públics seguirà fil per randa la variació de l'IPC, la qual cosa significarà una «lleugera» baixada en la majoria de taxes municipals. Tot i això, l'alcalde puntualitza: «En alguns impostos molt determinats i que tenen esgotat el recorregut fiscal, es mantindran els impostos congelats.» De fet, ja va ser així l'any passat, quan es van congelar els preus dels serveis oferts pels centres juvenils o les tarifes per la recollida de residus comercials.

Per equilibrar la balança, l'Ajuntament colomenc retallarà les despeses administratives, internes i de personal i congelarà els sous i les dietes dels càrrecs electes i directius. No hi haurà retallada pel que fa a benestar social, protecció a les famílies i foment de l'ocupació. «Els pressupostos són de crisi i es fan amb un doble criteri: mantenir l'increment dels ajuts socials i fer el mateix, amb la màxima austeritat, en les despeses administratives internes», explica Muñoz.

Caiguda de 5 milions

L'Ajuntament calcula que la caiguda d'ingressos des que va començar la crisi és de prop de 5 milions d'euros l'any. Quant als ingressos relacionats amb la construcció, la minva és de 3 milions. Però Muñoz aclareix: «No és el principal factor que ens preocupa, ja que la construcció no és un sector especialment important.» El problema serà la «importantíssima davallada de les transferències de l'Estat», basades en un sistema de finançament local «obsolet i injust», manifesta Muñoz, que afegeix que cal una reforma que garanteixi «la viabilitat dels ajuntaments catalans».


L'Ajuntament de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) estudia rebaixar les taxes. L'alcalde, Ricard Torralba (ERC), afirma que no té la intenció d'augmentar la pressió fiscal, sinó més aviat al contrari: «Els últims anys sempre hem intentat adaptar els impostos al que marca l'índex de preus al consum, i si aquest any, com sembla, en acabar l'any és negatiu, les taxes també baixaran.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva