Administracions

tarragonès

L'acord pels ingressos de Port Aventura ha d'esperar

Salou i Vila-seca van acostar posicions ahir sobre el repartiment dels diners del parc en una reunió amb la Generalitat

Es preveu una entesa final aviat

El conflicte entre Salou i Vila-seca pel repartiment dels ingressos que genera Port Aventura haurà d'esperar per poder-se tancar de manera definitiva. L'alcalde de Salou, Pere Granados, i el seu homònim de Vila-seca, Josep Poblet, es van reunir ahir a Barcelona amb representants de la Generalitat amb l'objectiu d'avançar cap a una entesa, que al matí no es descartava que pogués arribar a ser total. La secretària general d'Economia i Coneixement, Georgina Arderiu (que és la presidenta del Consorci Recreatiu Turístic, òrgan que gestiona el desenvolupament i la fiscalitat del parc) va presidir la trobada que, segons fonts del departament, va anar “molt bé”.

Tot i això, més d'una hora i mitja després que s'hagués iniciat, les parts van donar per acabada la reunió sense que s'hagués arribat a assolir un acord total. Tot i que els assistents van declinar ahir fer declaracions a aquest diari, sí que fonts del Departament d'Economia van avançar que es preveu que es pugui arribar a una entesa total en un termini de “dies o setmanes”.

Principi d'acord

Salou i Vila-seca van arribar a la reunió d'ahir amb un principi d'acord assolit fa tres setmanes i que preveia que, provisionalment, els ingressos es repartirien en una proporció del 57% per a Salou i un 43% per a Vila-seca. A més, es crearia una comissió tècnica per valorar quina proporció correspon a cada municipi de manera definitiva. Els dos alcaldes havien de polir encara el termini en què s'aplicaria el repartiment provisional i qui formaria la comissió.

Des del 1992, els estatuts del consorci recreatiu establien un repartiment a parts iguals dels ingressos, situació que Salou refusa, ja que el parc es troba majoritàriament al seu terme. El Parlament va aprovar una esmena que obligava a la pròrroga, però d'aquestes condicions, i que Salou va anunciar que hi presentaria recurs.

LA XIFRA

2
milions
són els que ara es reparteixen Salou i Vila-seca de Port Aventura. En el futur, podrien arribar a ser 6.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto