Administracions

Tarragonès

De qui és aquesta muntanya russa?

La Generalitat convida Salou i Vila-seca a iniciar negociacions per desencallar el conflicte pel repartiment dels impostos de Port Aventura

La dissolució del conveni actual, vigent des del 1992, pendent d'un tràmit

Shambhala, la nova muntanya russa que construeix Port Aventura, s'està alçant amb un peu al terme de Salou, i un altre al de Vila-seca. És a dir, com tot el projecte vinculat al parc temàtic. Fins ara, la nova construcció hauria pagat els seus impostos d'un sol cop al Centre Recreatiu Turístic (CRT), gestionat per un consorci format pels dos municipis i la Generalitat i que repartia els ingressos al 50% entre els dos ajuntaments. Però si persisteix el desacord sobre la renovació d'aquest ens, ara el parc s'haurà de dedicar a picar a la porta de tots dos consistoris per pagar les factures que corresponguin a cada tram.

No és més que una anècdota, però simptomàtica de l'estranya situació generada al voltant del repartiment dels impostos del parc. La Generalitat va informar ahir l'Ajuntament de Salou de la seva voluntat d'iniciar negociacions per poder reconduir la situació. Al mateix temps, però, el govern manté l'esmena que obliga a mantenir la divisió dels diners del parc al 50%, opció que Salou rebutja. I en aquest municipi també mantenen el desafiament, i avui ratificaran en ple el seu abandó del consorci després de vint anys de vigència obligada per estatuts i la recuperació de les competències cedides. I posen com a condició per arribar a un acord que els impostos es reparteixin segons el municipi concret on es generen, a més de deixar clar que impugnaran la famosa esmena si s'aprova.L'actual consorci, ferit de mort per l'abandó de Salou, tan sols espera que se'l convoqui per a una reunió per firmar al seva liquidació. De moment, però, ni Vila-seca ni el govern català tenen gaire pressa per fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto