Administracions

política municipal

Banyoles compra l’antic edifici dels sindicats de les Servites

L’adquisició de la finca, que era de l’Estat, s’ha fet per un import de 244.700 euros

En el ple també s’ha aprovat el nou concurs de la barca Tirona pels passejos a l’estany

L’Ajuntament de Banyoles ha comprat al Ministeri de Treball l’edifici dels antics sindicats de la plaça de Servites per un import de 244.700 euros que es pagarà en cinc anualitats de 40.783,33 euros més interessos. Ara es farà un pagament amb xec nominatiu pel valor del 5% : 12.235 euros. En el ple d’aquest vespre s’ha aprovat la compra per unanimitat. L’edifici necessita diferents inversions de millora i reformes a diferents estadis. L’alcalde Miquel Noguer ha assenyalat que hi ha una primera partida de 100.000 euros destinada a arreglar les parts més deteriorades. Per la seva banda, Meritxell Satorras (ERC) s’ha felicitat per la compra però ha expressat dubtes en relació al deteriorament de l’edifici i al cost total del seu arranjament. Zaida Vidal (CUP) ha destacat que aquest equipament servirà per descongestionar les activitats de les diferents entitats de la ciutat. L’associació de lleure infantil i juvenil Ei!, Gent és una de les usuàries de l’immoble el qual té un auditori amb capacitat per a un centenar de persones a més de diferents sales. Segons un informe tècnic del 2023 es preveu que arranjar l’edifici suposaria una despesa d’entre 400.000 i 500.000 euros.

També s’ha aprovat la nova licitació de la barca Tirona. Segons ha explicat la regidora Anna Tarafa (Junts), i tenint en compte un informe econòmic, s’han fet diferents millores en el concurs per incentivar la concessió. Així en el plec de clàusules s’estipula compensacions per dies que no es pot sortir a passejar amb la Tirona arran d’activitats esportives a l’estany. En aquestes millores també s’ha fixat un topall de quinze barques de rem de passeig, les clàssiques que des de fa cent anys donen aquest servei. Jaume Butinyà (ERC) ha assenyalat que el seu grup no comparteix l’informe econòmic. Els republicans s’han abstingut. Sandra Pazos (CUP) ha trobat a faltar activitats pedagògiques i de medi natural en el concurs més enllà de l’ús lúdic de la Tirona. Per Pazos és exemple d’un model turístic obsolet. Els cupaires s’han abstingut, a l’igual que el portaveu del PSC, Quim Fernández.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona